• Načítám...
>

Jak zabít komika se dozvíte v divadle Ungelt

  • 14. ledna 2019,
  • 20:20,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Být komikem je poslání. Pokušení úspěchu a slávy je však příliš silné. Více smíchu, více potlesku, více peněz a z chytrého humoru je podbízivá šmíra. Komediální drama nabité stand-up výstupy, které mapují umělcovu trnitou cestu vzhůru i jeho pád. To všechno popisuje nová hra divadla Ungelt.

Reklama

Jak zabít komika. Tak se jmenuje nové představí divadla Ungelt. V hlavní roli s Markem Danielem. 

"Hraji Steva, což je stand-up komik, který je v nějaké fázi, kdy vystupuje v různých malých klubech a barech, který ze své vnitřní neurózy a touhy stále touží aby ho někdo objevil. Takového manažera mu dělá jeho milenka. V jeden den, v jeden čas, kdy my se ocitáme na začátku té hry, vstoupí po představení do zákulisí agent. V ten moment se všechno změní," řekl Marek Daniel, herec.

Ve hře najdete hned několik stand-up vystoupení a kolem nich se odehrává celý děj.

"Je to prostě hra o tom, jaké to je podat ruku ďáblu, pokud si ďábla představíme jako takový ten velice líbivý showbyznys," řekl Marek Daniel.

Do role přítelkyně hlavní postavy byla obsazena herečka Kristýna Frejová.

"Je to postava Maggie. Říká se o ní, že je neřízená střela. Musela jsem si dávat velký pozor abych to nebyla moc já, protože tam seznávám hodně společných znaků a rysů. Je to ale holka, která pevně stojí za svými názory, za svými morálními hodnotami," řekla Kristýna Frejová, herečka. 

Sám autor nazval hru jako reality-tragikomedií.

"Pro sebe jsem si to pojmenovala, jako všichni známe 'českou laskavou komedii', spíše takovou třaskavou irskou komedii. Takže neočekávejme slušnou mluvu, spisovnou češtinu a úplně lahodný závěr," řekla Kristýna Frejová. 

V roli agenta se můžete těšit buď na Ladislava Hampla nebo na Václava Vašáka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu