• Načítám...
>

V Praze letos vyznačí nové pruhy pro autobusy

  • 14. ledna 2019,
  • 21:27,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V ulicích Prahy letos přibudou vyhrazené pruhy pro autobusy městské hromadné dopravy. Zároveň se budou také seřizovat semafory, aby upřednostňovaly průjezd spojů MHD. Sdělila to společnost ROPID, která městskou hromadnou dopravu v Praze plánuje.

Reklama

Společnost ROPID, která má na starosti MHD v Praze, plánuje pro letošní rok změny. Na několika místech např. přibudou autobusové pruhy. A to všude tam, kde se doprava komplikuje.

"Nové pruhy pro autobusy by se měly objevit např. v oblasti Plzeňské ulice v Motole u zastávky Krematorium Motol. Také v oblasti Libuše a Krče, kde v Libušské ulici také chybí jeden vyhrazený pruh. Týká se to i třeba Černého Mostu, oblasti Rajské zahrady v Hejtmanské ulici, kde se také tvoří kolony. Nebo chceme vylepšovat stávající vyhrazené pruhy např. v oblasti Jižního Města, Evropské ulice, Kukulovy ulice. Prostě tam, kde ty pruhy třeba jsou ale mají určité časové omezení," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID. 

Zároveň se budou upravovat výjezdy z autobusových zastávek a pruhy na křižovatkách. Přizpůsobí se také semafory, které budou držet déle zelenou pro MHD a naopak kratší pro dopravu osobní. Všechna tato opatření už jsou připravena a probíhá jednání s TSK a policií, aby byly návrhy ROPID schváleny. Dalším opatření do budoucna je přidání úplně nových pruhů v některých úsecích.

"Jsou to stavební úpravy, týká se to třeba Strakonické ulice. Není to jednoduché, asi to nebude v letošním roce. Pracujeme ale na tom, aby tyto stavební úpravy, které pomohou nejvíce, se mohly realizovat," řekl Filip Drápal.

Kromě Strakonické by rozšíření silnice pomohlo také v Horoměřické ulici nebo mezi Bořislavkou a Jenerálkou. Nově vyznačené pruhy pro autobusy začnou vznikat už letos na jaře a budou pokračovat v průběhu roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu