• Načítám...
>

Stavba úseku 511 se zase přiblížila

  • 14. ledna 2019,
  • 21:35,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Zástupci Prahy se dohodli s ministrem dopravy Danem Ťokem na zahájení výkupu pro stavbu úseku 511 Pražského okruhu. Získání potřebných parcel začne i přes to, že na stavbu zatím nebylo vydáno územní rozhodnutí. To chce ministerstvo získat ještě letos.

Reklama

Ministr dopravy a zástupci hlavního města se dohodli na paralelním výkupu pozemků pro úsek 511 Pražského okruhu. Ten spojí dálnice D1 a D11.

"Při výkupu pozemků budeme postupovat společně, tedy když má např. jeden majitel část pozemku pod komunikací a pod ochrannou zelení, budeme vykupovat společně. Zároveň Ministerstvo dopravy může zahájit výkup pozemků ještě před tím, než bude mít pravomocné územní rozhodnutí. Tím se samozřejmě stavba zase urychlí," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Zároveň se zástupci magistrátu a ministerstva dohodli, že udělají dodatek k memorandu, na jehož základě bude ŘSD schopno vykupovat větší podíl pozemků, které poté předá Praze, tam, kde bude bude potřeba kvůli zeleným pásům. 

"Jsou tam části pozemků, které leží zároveň pod samotnou komunikací, kterou zhotovuje ŘSD. Pak jsou tam návazné pozemky, které jsou pro ochrannou zeleň, kterou zhotovujeme my jako hl. m. Praha. Ta ochranná zeleň je určitým ekologickým doprovodným opatřením pro ty přilehlé MČ," řekl Adam Scheinherr. 

"Stát již u stavby 511 požádal o vydání územního rozhodnutí. Smlouva už je uzavřena se zhotovitelem dokumentace pro stavební povolení. Se stavbou úseku 511 chceme začít v roce 2021," řekla Lenka Rezková, tiskový mluvčí Ministerstva dopravy ČR.

Stavební práce na severní části okruhu by pak, podle Ministerstva, měly začít až po roce 2024.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu