• Načítám...
>

Institut plánování a rozvoje představuje projekty

  • 15. ledna 2019,
  • 19:14,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Centrum architektury a městského plánování ukazuje Prahu budoucnosti na výstavě s názvem "Praha zítra?". Vidět na ní můžete téměř 80 vybraných projektů, které se budou v Praze realizovat. Podstatná část expozice je věnována plánovaným opravám veřejných prostor.

Reklama

IPR otevřel třetí cyklus výstavy "Praha zítra?". Ta nabízí přehled nejrůznější stavebních projektů. návštěvníci tak mohou získat přehled toho, jak se metropole bude v blízké budoucnosti proměňovat. 

"Na této velké panoramatické projekci se můžete podívat co se bude stavět, kde se to bude stavět a jak to bude vypadat. Jsou to projekty různých velikostí, na různých místech, v různé fázi přípravy od úplně těch prvotních idejí přes budovy, které už jsou třeba na staveništi rozpracované," řekl Štěpán Bärtl, programový ředitel IPR Praha. 

Výstava se tentokrát soustředí na rekonstrukce nebo výstavby veřejných prostranství a IPR jich tentokrát představuje celkem 76. Jedním z projektů je třeba zpřístupnění areálu Emauz kde sídlí IPR. 

"To je velmi důležitý projekt v tom, že oprava těchto historických pragerových kostek spolu nese také úpravy veřejného prostoru areálu Emauz, takže v Praze vznikne další nový veřejný park. Pokud vše půjde jak má, může jeho realizace začít v letošním roce, když rada přidělí finanční prostředky. Je to projekt, který se dá stihnout za rok až dva," řekl Daniel Kajpr, autor výstavy.

Jiným pro Prahu významným projektem je třeba soutěž na plánovaný Dvorecký most.

"Je to neokubistický most od ateliéru Tubes. Je to velmi důležitá spojnice mezi Prahou 4 a 5, která nám pomůže k tomu, aby MHD mezi těmito břehy Prahy 4 a 5 plynule pokračovala a konečně nám vzniklo to spojení, které nám léta chybí," řekl Daniel Kajpr. 

V současné době probíhá projektová dokumentace mostu a s jeho stavbou by se mělo začít nejpozději v roce 2022. Náklady na jeho výstavbu by neměly překročit částku 1,2 miliardy korun. Všech 76 vybraných projektů si návštěvníci mohou přijít prohlédnout do Centra plánování a rozvoje až do konce března.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu