• Načítám...
>

Nový parkovací dům vznikne u Depa Hostivař

  • 16. ledna 2019,
  • 9:03,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražský magistrát plánuje postavit nový parkovací dům s kapacitou téměř 650 stání. Cílem je snížit počet řidičů, kteří pojedou autem do širšího centra města. Kromě metra zde bude i napojení na tramvaj.

Reklama

U Depa Hostivař je k dispozici kolem 170 parkovacích míst. Přes to tyto kapacity nestačí. Mnoho řidičů tak zde denně bojuje o volné místo a mnohdy jsou nuceni parkovat i na zákazech stání. Své o tom ví i pan Stanislav, který pracuje jako kurýr. 

"Je to špatné, nedá se tady parkovat, jsou tady občas policisté a zkoušejí dávat pokuty, ještě se mi to ale nestalo," řekl Stanislav, kurýr.

Situace by se však měla změnit. Pražský magistrát zde totiž plánuje postavit parkovací dům s kapacitou necelých 650 míst. 

"Aktuálně máme vybraného dodavatele pro zpracování projektové dokumentace. Ta by měla být hotová letos. Následně požádáme o územní rozhodnutí, v následujícím roce o stavební povolení a potom budeme moci stavět, takže očekávám, že nejpozději na jaře 2023 by měl být hotov," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Cílem je taktéž snížit počet řidičů, kteří pojedou autem dále do širšího centra metropole. Kromě metra zde budou mít napojení i na tramvaj.

"Bude to v blízkosti plánované smyčky Depo Hostivař, která bude přímo navazovat na samotný parkovací dům. Také je to v blízkosti metra, myslím asi 150 metrů od vestibulu metra, takže to je velmi žádané, aby ta vazba mezi automobily a tou hromadnou dopravou byla velmi úzká a ten přestup velmi rychlý," řekl Adam Scheinherr.

Mnohem blíže k realizaci má parkovací dům na Černém Mostě, který poskytne 360 míst. Tato sedmipodlažní stavba za zhruba 360 milionů korun by měla být postavena v roce 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu