• Načítám...
>

Chvalský zámek hostí velkou Lego výstavu

  • 16. ledna 2019,
  • 9:51,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Zámek Chvaly láká děti na velkou výstavu. V prostorách zámku je teď k vidění expozice s názvem Svět kostiček. Na té mohou děti vidět například město postavené z Lega.

Reklama

Město z Lega. Svět pirátu nebo přehlídka robotů. To vše si mohou prohlédnout návštěvníci výstavy, která je teď k vidění na zámku Chvaly.

"Naše výstava Svět kostiček představí ve dvou zámeckých patrech exponáty z více než 750 tisíc kostiček Lega. Návštěvníci se mohou těšit na velké Lego město s kolejištěm, vláčkem, který jezdí přesně na čas a také na další exponáty z řad produkce  čtyřicetileté výroby společnosti Lego," řekla Růžena Beránková, ředitelka Chvalského zámku.

Zkrátka tak nepřijdou ani starší ročníky, které ještě pamatují počátky této oblíbené stavebnice na našem trhu. K vidění jsou i starší kousky.

"Máme tady i historické kousky, které už společnost Lego nevyrábí. O to jsou možná zajímavější, zvláště třeba pro sběratele. Nadšení budou určitě i rodiče a každý, kdo někdy z Lego kostiček stavěl, protože ty exponáty jsou opravdu úžasné. Máme tady několik dioramat," řekla Růžena Beránková.

Aby se děti nemusely jen dívat ale mohly si se stavebnicí i pohrát, jsou na výstavě připraveny také hrací koutky. 

"Je to tady super. Byli jsme se podívat vzadu, tam jsou postavené různé tématické malé výstavy. Já jsem tu četl tu linku o vývoji lega. Je to velice zajímavé, člověk by neřekl, že to je tak staré. Už to ale bude skoro 100 let, za chvíli se toho dožijeme. Myslím si, že si přijde na své úplně každý, protože tady je od všeho kousek," řekl Josef Mucha, návštěvník výstavy. 

Svět kostiček je putovní výstavou, která se vždy přizpůsobí na míru institucím, které o ní mají zájem. Na zámku Chvaly bude expozice k vidění až do poloviny dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu