• Načítám...
>

Primátor se sešel se středočeskou hejtmankou

  • 16. ledna 2019,
  • 14:45,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražský primátor Zdeněk Hřib a středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová se sešli ke společnému jednaní. A i když se bavili například o cestovním ruchu, tak hlavním tématem zůstala doprava a to jak ta automobilová, tak i ta příměstská. Primátor i hejtmanka se shodli na tom, že by se měly sejít rady hlavního města a kraje ke společnému jednání.

Reklama

Praha a Středočeský kraj prohloubí spolupráci. Při společném jednání se na tom shodli primátor hlavního města Zdeněk Hřib a středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. 

"Je nejzásadnější to, že Středočeský kraj chce postavit tzv. aglomerační okruh na severu okolo Prahy. To je záležitost, která by mohla převzít část dopravní zátěže, která momentálně je směřována do Prahy. V první řadě se jedná o propojku mezi dálnicemi D7 a D8," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Hejtmanka Středočeského kraje často zmiňovala společnou integrovanou dopravu a třeba i novou tramvajovou trať z Kobylis do Zdib, která je ve fázi investorské přípravy.

"Tam se podílejí oba kraje skoro stejnou částkou podle té délky, kterou mají na svém území. Co se týče rychlovlaku na Kladno, jsem ráda, že Praha setrvává v té podpoře propojení," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Hejtmanka také informovala primátora, že již brzy začne Středočeský kraj budovat 11 velkých P+R parkovišť. Např. v Tuklatech, Zdibech, Jesenici, Říčanech nebo Roztokách u Prahy. Jejich výstavba vyjde na 488 milionů korun.

"Velká krajská záchytná parkoviště by měla být budována u hlavních dopravních tahů do Prahy. Tedy v místech, kde lze přestoupit na kapacitní příměstskou integrovanou dopravu, především na železnici," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová. 

Čelní představitelé Středočeského kraje a Prahy se už brzy zase potkají. 

"Máme naplánované společné setkání Rady hl. m. Prahy a Středočeského kraje tak, abychom navázali nějakou kontinuální spolupráci, protože těch problémů k řešení na pomezí Prahy a Středočeského kraje je skutečně hodně," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy. 

Primátor a hejtmanka se shodli, že maximálně prohloubí i spolupráci v cestovním ruchu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu