• Načítám...
>

Na vršovickém nádraží vznikne nové nástupiště

  • 17. ledna 2019,
  • 19:39,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V rámci rekonstrukce železniční trati vedoucí z Hostivaře do Vršovic dojde na vršovickém nádraží k rozšíření o jedno nástupiště. Rozšíření je důležité pro další rozvoj železniční dopravy. Na financování nového nástupiště se bude podílet i hlavní město.

Reklama

Pražské vršovické nádraží se změní. K dosavadním třem nástupištím přibude i čtvrté. I díky tomu se bude moci dále rozvíjet příměstská železniční doprava. 

"Čtvrté nástupiště rozšíří kapacitu toho nádraží. Tím pádem tam budeme moci zavést novou městskou linku S61," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

"Spojí Smíchovské nádraží s Běchovicemi, Malešicemi i s celou východní částí Prahy. Bez tohoto čtvrtého nástupiště by taková linka vůbec nemohla Vršovicemi projet," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID. 

Vršovické nádraží je totiž už nyní na hraně své kapacity. Hlavní město se bude na vybudování nového nástupiště finančně podílet. Rekonstruovat se ale budou i zbylá 3 nástupiště.

"Vznikne zcela nový podchod pod nádražím, který propojí oblast severně od nádraží s jižní částí, kde jsou Nusle. Lidé se dostanou rychle nejen z nádraží ve směru na sever ale také na jih, takže předpokládáme, že vlaky bude využívat mnohem více lidí," řekl Filip Drápal.

Všechny stavby a rekonstrukce jsou součástí projektu nového železničního koridoru mezi Hostivaří a Vršovicemi. 

"Projekt bude probíhat po dobu 3 let, takže jakmile bude dokončen, bude i hotovo to čtvrté nástupiště. Následně budeme moci vysoutěžit provozovatele té nové městské linky," řekl Adam Scheinherr. 

Při stavbě koridoru vzniknou i 2 nové zastávky - Zahradní Město a Eden.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu