• Načítám...
>

V Kunratickém lese skončila rekonstrukce mostů

  • 17. ledna 2019,
  • 20:14,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V Kunratickém lese skončila rekonstrukce mostů. Město vyšla jejich kompletní oprava na necelých 5 milionů korun. Práce byly součástí dlouhodobé revitalizace Kunratického potoka.

Reklama

Pevnost a odolnost. To jsou vlastnosti těchto nových mostů v Kunratickém lese. Díky kompletní renovaci nyní tyto konstrukce vydrží i zátěž těžké lesní techniky na dalších 100 let. 

"Původně mělo jít pouze o nějaké dílčí opravy těch mostů. Nakonec se zjistilo, že jsou zásadně podemleté, takže bylo potřeba ty mosty postavit zcela nové. A to včetně kamenických úprav," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

"Ty mosty původně měly takové dřevěné obyčejné zábradlí. Zase jsme chtěli použít něco zvláštního, tak jsme použili ručně kované kovové zábradlí, které je na všech těch 3 mostech dělané speciálně na míru," řekl Dan Frantík, vedoucí oddělení péče o zeleň MHMP. 

Renovace mostů je součástí dlouhodobé revitalizace Kunratického potoka. Práce vyšly doposud pražský magistrát na necelých 5 milionů korun. Tím ale inovace v Kunratickém lese nekončí. Magistrát zde také postupně renovuje lesní cesty. 

"Ty cesty, které byly asfaltové, i třeba kvůli veřejnosti, je třeba opravovat jako asfaltové, mlatové cesty opravujeme jako mlatové. Tedy neměníme ten povrch, pouze jeho kvalitu," řekl Dan Frantík.

Kunratický les se nachází na území čtyř pražských katastrů a je ostrovem zeleně uprostřed husté městské zástavby a panelových sídlišť. Lidé tady mají, kromě turistických a cyklistických tras, k dispozici také piknikové místo s veřejným ohništěm, naučnou stezku s lesnickou tématikou nebo dětské hřiště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu