• Načítám...
>

Divadlo Na Maninách představí novou činohru

  • 17. ledna 2019,
  • 20:10,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Divadlo Na Maninách, které teprve před několika měsíci zahájilo svou činnost, uvede novou premiéru činohry Intimní příběhy z ráje. Úsměvná komedie o životě Adama a Evy odhaluje detaily ze soužití mezi muži a ženami. Děj příběhu si pohrává s myšlenkou ráje, kde by žena mohla být akceptována jako rovnocenná partnerka s vlastními názory.

Reklama

Úsměvná komedie Intimní příběhy z ráje vypráví o životě Adama a Evy a současně tak odhaluje detaily ze soužití mezi muži a ženami. Děj příběhu si pohrává s myšlenkou ráje, kde by žena mohla být akceptována jako rovnocenná partnerka s vlastními názory.

"V té hře je jakoby zakletá taková šance toho lidstva, jak na prvopočátku měli lidé šanci začít v nějaké rovnováze. To se moc nepovedlo," řekla Jana Janěková, režisérka činohry.

Hlavním motivem hry, je existence Lilith, ženy, která podle některých pramenů, byla stvořena dříve než Eva a pozdější historie ji z legendy o ráji vynechala. Na prknech Divadla Na Maninách se pak tyto dvě ženy setkávají tváří v tvář.

"Ta Lilith určitým způsobem infikuje svými názory a svou svobodomyslností tu Evu a tím pádem Eva už nejde do toho počátku lidstva tak, jak je to třeba psáno v Bibli a v určitých jiných legendách," řekla Jana Janěková.

"Teď velmi řešíme všechny kampaně, tím pádem se tato otázka stává velmi nepopulární, každého to už obtěžuje a přitom nejde o nic jiného, než o to, že máme všichni stejná práva a stejné povinnosti. Ale je to sranda, opravdu. Pobavíte se a možná si leccos ještě uvědomíte," řekla Jitka Ježková, představitelka Lilith.

Vedle éterické Jitky Ježkové vsadila režisérka Jana Janěková i na další známé herce. V roli anděla, který spravuje ráj, se tak objeví třeba Robert Jašków.

"Dostal jsem na starost ráj a jsem vše, co je s tím spojené. Všichni, kdo do toho ráje přijdou, tak mě neustále štvou, dělají mi problémy, nic není, jak má být, vše je vzhůru nohama. A jak to dopadne? Na to se přijďte podívat," řekl Robert Jašków.

Premiéra činohry Intimní příběhy z ráje proběhne v Divadle na Maninách v pátek 18. ledna od sedmi hodin večer. Vstupenky je možné zakoupit třeba na webu divadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu