• Načítám...
>

Studenti filosofie uctili památku Jana Palacha

  • 17. ledna 2019,
  • 20:44,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Studenti filosofické fakulty také letos uctili památku Jana Palacha. Společně se zástupci akademické obce položili květiny pod pamětní deskou, která je umístěna na budově fakulty. Akci uspořádala místní studentská rada.

Reklama

Před FF UK vyvrcholil 16. leden Vzpomínkový den na Jana Palacha. Sešli se tady studenti, zástupci akademické obce a veřejnost, aby položili věnce a květiny pod pamětní desku. Nechyběli ani jeho blízcí kamarádi.

"Palach byl člověk, který měl naprosto přesný přehled o světě a moje mínění je, že jeho smrt nebyla oběť, ale že si to zvolil jako zbraň," řekl Stanislav Hamr, spolužák a kamarád Jana Palacha.

Letos si Palachovo úmrtí připomínáme už po 50. Jen v Praze se letos odhalovalo na 10 pamětních míst. Setkání před univerzitou jako každý rok zorganizovala studentská rada FF.

"Já si myslím, že největší rozdíl je asi v tom, kolik institucí se do toho zapojuje, změnilo se i to mediální pokrytí, které je podstatně větší, než v minulých letech. Letos se k nám zapojili Ústav pro studium totalitních režimů, Národní muzeum a další drobné instituce. Těch akcí po Praze je letos poměrně hodně, takže jsme se snažili koordinovat program aspoň do té míry, aby se nepřekrýval," řekl Martin Lundák, předseda studentské rady FF UK.

anketa

Studenti letos připomněli, že kulaté výročí trochu zakalil plánovaný koncert, který chtěli ve jménu Jana Palacha zorganizovat ultra pravicoví extremisté v italské Veroně. V tamějším divadle měli jeho památku připomenout neofašistické hudební skupiny. Divadlo ale pronájem sálu odřeklo. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu