• Načítám...
>

Praha má první tobogán s virtuální realitou

  • 18. ledna 2019,
  • 12:59,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Česko má první tobogán s virtuální realitou. Je tak druhou zemí na světě, která využívá tuto moderní technologii. Pomocí brýlí se mohou návštěvníci během cesty na tobogánu vydat na průzkum nebeské oblohy. Tato převratná forma vodní zábavy pochází původně ze Silicon Valley a tento ojedinělý zážitek mohou zájemci vyzkoušet v aquaparku Aquapalace Praha v Čestlicích.

Reklama

Návštěvníci Aquapalace Praha mohou vyzkoušet novou adrenalinovou atrakci, která je virtuálně přenese do vesmíru a nadpřirozeného světa. 

"Toto je pro milovníky tobogánů. Virtuální realita na tobogánu je nadstavba adrenalinu, kde se lidé vydávají na neznámou cestu, nedokážou ji příliš ovlivnit a prožívají tam různé osobní příběhy a potkávají se s vesmírnými tělesy a příšerami," řekla Vladana Horáková, generální manažerka aquaparku. 

Návštěvník si může vybrat ze 2 příběhů. Pak si nasadí brýle a na nafukovacím kruhu absolvuje cestu divokým tobogánem. Virtuální brýle reagují na pohyb i rychlost a podle toho přizpůsobují videoprojekci. 

"Během té jízdy je ten film promítán, je to 360 stupňů, ten film je adaptabilní, v tobogánu jsou senzory, které upravují pohyb toho filmu podle toho, jak rychle jedete, jak se otáčíte, jaký máte náklon a podobně," řekl Pavel Klaška, marketingový ředitel aquaparku. 

Každá novinka se musí pokřtít. Mezi kmotry nechyběl ani herec a režisér Jakub Kohák, který se s námi podělil o své dojmy z první jízdy. 

"Nečekal jsem to, ztratíte trochu prostorovou orientaci, protože kruh se na té vodě pohybuje samovolně. A vy máte před očima tu jízdu rovně. Takže je to trochu matoucí, nicméně o to je to objevnější," řekl Jakub Kohák, režisér, herec. 

Virtuální cestu tobogánem, pojmenovanou Magic, mohou zájemci využít buď v odpoledních hodinách během pracovního týdne nebo o víkendech po celý den.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu