• Načítám...
>

Praha má nově nočního starostu

  • 22. ledna 2019,
  • 2:31,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Praha bude mít novou komisi, která bude dohlížet na noční život v metropoli. V jejím čele bude jako takzvaný noční starosta působit Jan Štern. Jedním z úkolů jeho týmu bude například vyřešit problémy s hlukem v centru města, který způsobují hosté barů a restaurací.

Reklama

Nepořádek, hluk a rušení nočního klidu. Tak vypadá noční život v centru hlavního města. Situaci by měl napomoci tzv. noční starosta.

"Noční starosta je takový termín, který do sebe zaobaluje celé spektrum opatření - jak krátkodobé, tak dlouhodobé, nejedná se o jednoho člověka, jedná se o celý tým. My chceme, aby se ten tým nočního starosty pokusil kultivovat noční život v Praze," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

V čele nové komise a nočním starostou bude Jan Štern, ten je zároveň členem týmu radní Hany Třeštíkové a právě přes ní se tak návrhy a doporučení nové komise dostanou k radě hlavního města.

"Komisi zasedá spoustu aktérů nočního života, od ředitele Městské policie, po zástupce klubů, festivalů a to vlastně vytváří určitou platformu, na jejímž základě my bychom rádi definovali problémy, které noční život způsobuje a přicházeli s návrhy, které by měly tyto problémy řešit," řekl Jan Štern, noční starosta.

Jan Štern teď zamíří pro inspiraci do Amsterdamu, právě v tomto městě se Praha nechala funkci nočního starosty inspirovat. Brzy by se celá komise měla sejít, ale už nyní se připravují některá opatření.

"Jedno z takových prvních opatření, které teď řešíme, je vyhláška, která by měla umožnit MČ stanovit zavírací doby ve vybraných lokalitách na jejich území. Je to něco, co v tuhle chvíli prochází připomínkovým řízením ze strany městských částí a na konci března uvidíme, jaká bude ta výsledná podoba. My v tomto kontextu velmi intenzivně jednáme s Prahou 1, kde je ten problém nejpalčivější," řekl Jan Štern.

Prvních konkrétních opatření nové komise bychom se podle radní Třeštíkové měli dočkat do několika měsíců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu