• Načítám...
>

Vedení metropole chystá opravy mostů

  • 22. ledna 2019,
  • 20:44,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V hlavním městě je celkem 760 mostů. Podle aktuálních dat jsou ale některé z nich ve špatném technickém stavu. Koncepci pro řešení této situace představil radní pro dopravu Adam Scheinherr.

Reklama

Nejvytíženější silniční úsek v České republice, tedy pražský barrandovský most, čeká rekonstrukce. Město musí ale nejdříve zjistit, v jakém je technickém stavu. A to pomocí diagnostiky, která začne letos v dubnu. 

"Diagnostika znamená, že tam budou jen dílčí omezení menší, kdy se budou dělat nějaké podvrty a bude se zkoumat přesný stav vozovky a konstrukce," uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

"Připravujeme odebírání vzorků z konstrukce tak, abychom dokázali určit přesný stav jednotlivých částí mostu, zejména kvality betonu, přepínání v rámci celé konstrukce," uvedla tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy, Barbora Lišková.

Nejen Barrandovský most ale čeká dlouhá léta na opravu. Město proto představilo podrobný plán toho, jak bude město postupovat. V letošním roce se tak, podle této koncepce dočkají rekonstrukce především menší mosty. Mezi nimi například most k Barrandovu.

"Tam nyní probíhá práce na římsách, pouze s drobným omezením. Plánujeme od března zahájení větší opravy," vysvětlila Lišková. Město ve své koncepci oprav počítá i s nejstarší spojnicí mezi břehy Vltavy - tedy Karlovým mostem. "

U Karlova mostu proběhla v minulých letech rekonstrukce povrchu komunikace, ale nyní se budeme muset zaměřit na tu konstrukční část. Budou muset být vyměněny kameny přímo v obloucích toho mostu, to znamená, že ty kameny se budou postupně vysouvat a špatné nahrazovat za nové a ty které to ještě vydrží se budou dávat zpět. Samozřejmě je to komplikovaná rekonstrukce, nejprve se musí připravit projekt a také najít kámen z kamenolomu," uvedl Sheinherr. 

Mnohem jednodušší to bude s opravami mostů, se kterými město počítá už letos. Rekonstrukce se dočkají například mosty v Horoměřické ulici, či na Ořešské. Řidiči se tam ale musí připravit na částečné uzavírky. Zcela nová konstrukce má pak letos vzniknout v Tróji. Stavba provizorní lávky tam má začít na jaře. Dokončena má být v únoru v roce 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu