• Načítám...
>

Budoucí fyzici navštívili den otevřených dveří

  • 31. ledna 2019,
  • 20:30,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

29. ledna zamířily desítky studentů do Břehové ulice na Starém Městě. Konal se tam totiž den otevřených dveří na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské Českého vysokého učení technického. Více o tom, jak to na místě vypadalo, už v následující reportáži.

Reklama

Matematika, fyzika nebo třeba chemie. To jsou oblíbené předměty studentů, kteří dorazili na den otevřených dveří, který se konal na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské. 

anketa

"Máme 16 bakalářských a 16 magisterských oborů. Dá se to rozdělit do 5 hlavních oblastí - máme matematiku, fyziku, jadernou fyziku, chemii a IT," řekla Šárka Salačová, Oddělení komunikace a PR.

Zájemci o studium se na dni otevřených dveří mohli dozvědět o jednotlivých oborech více nejen na přednášce ale také na jednotlivých stanovištích. 

"Studenti zde mohou vidět hologram. Je to v podstatě ukázka práce našich studentů. To, co studenti mohou realizovat sami, vlastníma rukama v laboratořích," řekl Milan Šiňor, katedra fyzikální elektroniky.

Kousek opodál, na jednom z dalších stanovišť, si studenti zase mohli prohlédnout zmenšeninu reaktoru.

"Je to vlastně zmenšenina našeho školního reaktoru VR-1, který máme v Troji. Je to školní reaktor, který se používá pro výuku studentů a pro různé tréninkové práce i pro zaměstnance elektráren a podobně," řekla Jana Matoušková, studentka.

"Každý náš absolvent najde práci, což je asi to nejdůležitější. Ta poptávka je dnes větší, než nabídka," řekla Šárka Salačová. 

Škola spolupracuje např. se společností ČEZ. Absolventi Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ale nacházejí často uplatnění také např. v nemocnicích nebo soukromých firmách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu