• Načítám...
>

Vltava nabízí velký potenciál pro turisty

  • 6. února 2019,
  • 18:24,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Audit vltavské vodní cesty. Pod tím to názvem byl uspořádán kongres v prostorách ČVUT. Cílem tohoto setkání odborníků bylo ukázat, jaké další možnosti má tento vodní tok pro další rozvoj turistiky.

Reklama

Řeka Vltava láká ročně tisíce vodáků a turistů. Podle odborníků na domácí cestovní ruch přes to není potenciál řeky dostatečně využitý. Vševltavský spolek proto uspořádal kongres, který má za cíl přednést návrhy a možnosti dalšího rozvoje. 

"Potenciál Vltavy není zcela využit. Neskutečně zvyšující se požadavky ekologických aktivit a správců životního prostředí způsobují to, že ta řeka je často trochu iracionálně nevyužívaná," řekl Zdeněk Bergman, předseda Vševltavského spolku. 

Cílem spolupráce je více propojit Středočeský a Jihočeský kraj prostřednictvím řeky Vltavy. 

"Přínos první etapy vidíme v tom, že bychom rádi chtěli udělat ucelenou nabídku pro domácí cestovní ruch podél celého toku řeky Vltavy od jejího pramene až po soutok," řekla Andrea Hanzalová, vedoucí Odd. domácího cestovního ruchu - J. Čechy.

Příležitost pro další rozvoj tohoto vodního toku vidí i firmy, které se zaměřují nejen na služby, ale i na technické zabezpečení či sportovní aktivity. 

"Vidíme tady ponorná mola, která se při povodni potopí, aby nepřekážela průtoku vody. Dále tady poté zastupuji oddíl vodního slalomu v pražské Troji, kde plánujeme novou slalomovou dráhu. Už jsme v jednání s pražským magistrátem," řekl Jaroslav Pollert, vědecký pracovník Fakulty stavební ČVUT.

V rámci rozvoje cestovního ruchu na celém toku Vltavy budou v nejbližší době spuštěny webové stránky www.vltava-reka.cz, na kterých naleznou zájemci veškeré turistické aktivity, které mohou navštívit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu