• Načítám...
>

Újezd má novou hasičskou zbrojnici

  • 8. února 2019,
  • 19:04,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Jednotka dobrovolných hasičů z městské části Praha - Újezd se může pochlubit novou hasičskou zbrojnicí. Hned vedle zbrojnice vyrostla i výcviková věž, která zase hasičům pomůže při tréninku. Nová hasičárna bude v neposlední řadě i centrem kulturního života v městské části.

Reklama

Přestřižením pásky byla slavnostně otevřena nová hasičská zbrojnice v MČ Újezd. Cesta k ní ale nebyla vůbec jednoduchá. 

"Nejdříve jsme museli obnovit sbor dobrovolných hasičů, který jsme obnovili 14. srpna 2014. Potom, když se dala parta lidí dohromady, založili jsme jednotku sboru dobrovolných hasičů, to bylo 1. února 2016. Potom jsme připravovali projekty a sháněli jsme vhodné pozemky. Takže to byla trnitá cesta ale povedla se," řekl Václav Drahorád, starosta MČ Praha - Újezd.

Samotná výstavba hasičské zbrojnice trvala jen několik měsíců. Hasičům z MČ Praha - Újezd ale i tak nabízí veškerý komfort. 

"Nabízí jak zázemí pro ty jednotlivé hasiče, tak samozřejmě zázemí pro tu civilní část. Teď se nacházíme v garáži č. 1, což je zázemí pro naši techniku, která bude sloužit k výjezdům. Ta stanice je koncipována jako shromaždiště osob v případě nenadálých událostí a zároveň samozřejmě slouží, vzhledem k její vybavenosti, jako centrum řízení krizového štábu," řekl Ivan Křížek, velitel jednotky a starosta SDH MČ Praha - Újezd.

Nová hasičská zbrojnice je vybavena i skluzovou tyčí. V nové hasičárně najdeme veškeré potřebné zázemí a hned vedle zbrojnice i výcvikovou věž.

"Ta věž má z jedné části okenní vstupy. Tam se trénuje slaňování, záchrana osob z oken a podobně. Z další strany bude lezecká stěna, protože se věnujeme i práci s mládeží, takže výcvik jak mládeže, tak i dospělých," řekl Ivan Křížek.

Nová hasičská zbrojnice vznikla i díky finančnímu příspěvku Magistrátu hl. m. Prahy.

"Jsem velmi rád, že po tak krátké době, co vznikla tady zásahová jednotka sboru dobrovolných hasičů, se podařilo získat i finanční prostředky a postavit tuto zbrojnici. Praha trvale podporuje hasiče. V tomto případě se jedná o sbor dobrovolných hasičů a jeho zásahovou jednotku, tak plní také tu společenskou funkci na městských částech. Není to pouze o té hasičské práci," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Hasičárna tak bude i dějištěm společenských a kulturních akcí a povede i k rozvoji spolkového života v MČ Újezd.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu