• Načítám...
>

Děti se ve školách učí první pomoc

  • 8. února 2019,
  • 19:54,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Základy první pomoci se děti učí už na prvním stupni základní školy. V 7. ročníku si pak mohou v rámci projektového dne tyto znalosti prohloubit. Jak se učí resuscitace a jak výuka první pomoci probíhá vám přiblížíme v následující reportáži.

Reklama

Žáci základních škol se učí jak správně a bez obav poskytnout první pomoc. Toto školení probíhá na 2. stupni prostřednictvím speciální interaktivní výuky. Základní informace o první pomoci ale dostávají děti od vyučujících už mnohem dříve.

"Nejprve se s tím setkají děti na prvním stupni, kdy mají možnost si vyzkoušet nějaké základy. Pak na druhém stupni, v 7. ročníku, v rámci toho projektového dne," řekla Helena Maková, učitelka. 

V rámci projektového dne dětského záchranáře se žáci během šestihodinové výuky seznámí se základy první pomoci.

"V prvním bloku, který čítá jednu vyučovací hodinu, si děti vytvářejí takovou barevnou koláž z pojmů, které se týkají první pomoci, které oni znají. Druhý blok zahrnuje 4 vyučovací hodiny ve smyslu prezentace, rsp. přednášky za pomoci audiovizuální techniky a ukázky základních technik a pomůcek k poskytování první pomoci," řekl Michal Petržela, lektor. 

Při této části si děti mohou první pomoc samy vyzkoušet. Tím se pro ně výuka stává zajímavější a snadno se tak udrží jejich pozornost. 

anketa

Při poslední hodině projektového dne vyplňují děti zpětný dotazník. Ten je ohodnocen vyučujícím a každý z žáků dostává průkazku dětského záchranáře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu