• Načítám...
>

V paneláku mají zkušebnu i nahrávací studio

  • 8. února 2019,
  • 20:11,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Manželé Mariánovi se hudbě věnují celý život. Před několika lety se rozhodli si splnit svůj sen a postavit vlastní nahrávací studio ve svém bytě ve Vinoři. Přestože se jedná o panelák, sousedé si na hluk nestěžují. Jak je to možné, na to se podívejte v následující reportáži.

Reklama

V obyčejném panelovém domě na okraji Prahy si manželé Marianovi z bytu vytvořili profesionální nahrávací studio. Díky zkušenostem a důvtipu si tak splnili svůj tajný sen. 

"Protože jsme natáčeli desku v jiném bytovém studiu a nebyli jsme úplně spokojení, říkali jsme si, že bychom si to udělali lépe," řekla Pavla Marianová, zpěvačka, flétnistka.

Manželský pár působí už 36 let ve známé folkové skupině Klíč. Proto vám mohou být jejich písně povědomé. Přestavba pokojů na zkušebnu a nahrávací studio nebyla jednoduchá a samotné práce zabraly necelé 3 roky. Šatna je navržena tak, aby se během pár minut proměnila v nahrávací studio. 

"Byla to původně šatna. My jsme to vymysleli tak, že na skříně se dá během pár vteřin akustické obložení. Navíc ta skříň, která je plná oblečení, je nádherná 60 centimetrová izolace," řekl Jaroslav Marian, hudebník. 

Díky této sofistikované izolaci nahrávání skladeb sousedé vůbec neslyší.

"Točíme jen přes den, když sousedé nejsou doma. Spíše ale máme problém v tom, že když se v domě něco hlučného děje, tak se to dostane k nám. Takže ne, že bychom je rušili, spíše mohou rušit nás, protože ve studiu je potřeba, aby bylo co největší ticho," řekl Jaroslav Marian.

Hudební studio sice původně vznikalo kvůli vlastní kapele, nakonec ho ale manželé Marianovi zařídili tak, že ho může využít kdokoliv.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu