• Načítám...
>

Terrabazar nabízí stovky zvířat

  • 10. února 2019,
  • 23:17,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Terarijní zvířata nebo třeba exotické ptactvo můžete nejen vidět, ale i zakoupit na nejstarší teraristické burze v Praze. Ta byla založená Teraristickým spolkem Praha a koná se pravidelně jednou za měsíc v První jazykové základní škole.

Reklama

Stovky druhů nejrůznějších terarijních zvířat můžete zakoupit každý měsíc v rámci nejstarší teraristické burzy v Praze.

Ta byla založena před několika desítkami let pražskou Teraristickou společností a navštívit ji můžete v budově První jazykové Základní školy v Praze 4.

"Funguje to tak, že jakýkoliv chovatel, který má své zvíře a potřebuje ho prodat, tak sem přijde, umístí se na stůl a prodává si své zvíře, takže ta zvířátka, která se tady prodávají, tak jsou přímo od chovatelů se zárukou větší kvality a samozřejmě i té levnější ceny. Je tady vše pro veškeré potřeby, pokud někdo potřebuje terárium, tak ho může zakoupit vybavené i nevybavené - rovnou i s odvozem zdarma po Praze," řekl Miroslav Orlík, pořadatel.

Na akci dohlíží veterinář. Ten kontroluje, jestli jsou zvířata chována a vystavována v dobrých podmínkách.

Veterinář může zakoupené zvíře na místě také prohlédnout, aby si kupující byli jisti jeho zdravotním stavem.

"Některé druhy potřebují UV záření, protože v přírodě se pohybují pod sluncem a to slunce jim pomáhá přeměňovat vápník na vitamín D," řekl Miroslav Janda, chovatel.

Terarijní zvířata jsou vhodná např. pro alergiky. Malé ještěrky, želvy nebo třeba hady si z Terrabazaru odnesli ale i nejmenší návštěvníci. Tento druh zvířat totiž oproti ostatním domácím mazlíčkům nevyžaduje takovou péči.

"Terarijní zvíře je stále v teple, takže ho máte doma, můžete ho pozorovat v teráriu, je možno si ho vzít i do ruky nebo na ruku, protože spousta terarijních zvířat nemá rádo chytání do ruky," řekl Miroslav Janda.

Terrabazar se koná vždy jednou měsíčně. Další možnost ho navštívit budete mít 16. března. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu