• Načítám...
>

Třeboradicemi prošel masopustní průvod

  • 10. února 2019,
  • 23:26,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Městskou částí Praha - Čakovice prošel průvod masek v rámci tradičního Třeboradického masopustu. Program i letos sliboval občerstvovací přestávky, tanec a především skvělou zábavu.

Reklama

V Třeboradicích patří masopust mezi tradice, které každoročně přilákají stovky lidí. Ani letošní rok nebyl výjimkou a tak se masopustní průvod vydal ulicemi v čele s místostarostou městské části Praha - Čakovice jejíž součástí Třeboradice jsou.

"Chystáme se, že opustíme na nějaký čas maso a dnes je zrovna ten čas toho veselí, kdy to oslavíme, projdeme vesnicí, něco popijeme, poškádlíme občany a užijeme si krásný den," řekl Michal Motyčka, místostarosta MČ Praha - Čakovice.

"U nás už je masopust skoro tradiční a jelikož spolek Lípa se snaží dodržovat skoro veškeré tradice, které jsou tady s touto obcí spjaty už odpradávna, tak přibyl i masopust," řekl Luděk Žofák, spolupořadatel.

V minulosti byl masopust oficiálním svátkem hodování, během kterého bylo třeba se dosyta najíst. Pak následoval dlouhý čtyřicetidenní půst. V době masopustu se na královském dvoře konaly hostiny, ve městech tancovačky a na vesnici vepřové hody. Hodovalo se i v Třeboradicích v rámci zastávek průvodu u místních obyvatel.

"Masopust je poslední veselí před popeleční středou, od popeleční středy nás čeká 40 dnů půst do Velikonoc, to znamená, že se musíme postit od jídla a jiných radostí, takže si to teď musíme nějak vynahradit. Musíme vypít a sníst co najdeme," řekl Luděk Žofák.

Třeboradický masopust nebyl ale jen o průvodu. Jeho součástí byl také program pro děti a především spousta jídla, pití a zábavy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu