• Načítám...
>

Kbely ovládlo masopustní veselí

  • 10. února 2019,
  • 23:36,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Již podeváté se ve Kbelích konal masopust. Nechyběl staročeský jarmark se zabijačkou, soutěže a průvod k CoByDupu, který byl vyvrcholením celé akce.

Reklama

Staročeský jarmark, zabijačka a program pro děti i dospělé. To byl Kbelský masopust, který už podeváté připravila radnice Prahy 19 ve spolupráci s kulturním a rodinným centrem CoByDup.

"Kbely měly vždy charakter příměstské části, takže tady ten tradiční masopust známe z venkovských veselic, obchůzky od domu k domu - to tady kbelští nikdy nepraktikovali. My jsme se snažili před 9 lety tu masopustní tradici do Kbel vnést, to znamená, že ta tradice má trošku jiný ráz. My spíše lidi bavíme, představujeme jim to masopustní zvykosloví, zatancují si, zazpívají si, snažíme se, aby si oblékli nějakou masku," řekl František Kadlec, spolupořadatel.

Ti, kteří v maskách přišli, se mohli zúčastnit volby krále a královny masopustu. Ceny za nejlepší masky se rozdávaly jak v dospělé, tak i dětské kategorii.

"My jsme zvolili, co se nám zdálo nejoriginálnější a zároveň klademe důraz, aby z té masky bylo poznat, že byla vyrobená doma, že není jen koupená a předvedená. Šanci na výhru mají ty masky, na kterých je vidět, že si s tím dali práci," řekla Lenka Maršálková, pořadatelka.

Celá akce vyvrcholila masopustním průvodem. Jeho trasa vedla z Centrálního parku k místnímu Lidovému domu, kde bylo pro účastníky průvodu připraveno občerstvení a další část programu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu