• Načítám...
>

Slovenský institut hostí výstavu Piačkových

  • 11. února 2019,
  • 8:18,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Slovenský institut v Praze hostí výstavu Júlie a Igora Piačkových s názvem Fata Morgana. Výstava ukazuje pohled obou manželů na ženu, jednou jako vílu, jindy jako bohyni a někdy třeba i jako čarodějku.

Reklama

Přeludy pouště tvoří odraz světla nad rozpálenou krajinou. Júlia a Igor Piačkovi svou poušť pláten zalidňují bytostmi jako jsou víly, tanečnice, elfové, bohyně nebo čarodějky. Tyto bytosti ve výtvarném pojetí obou manželů ukazuje výstava ve Slovenském institutu nazvaná Fata Morgana.

"Júlia Piačková je snová, ona vidí tu Fata Morganu něžně, v tom ženském a krásném. Fata Morgana Igora Piačka je dost realistická, ale také je plná přeludů," řekla Ľudmila Pašková, kurátorka.

"Ve své tvorbě se věnuji různým oblastem, ale tady jsou vybrané obrazy s náměty krásných víl, žen, osudových žen," řekla Júlia Piačková, malířka.

"Vystavuji takové dva okruhy obrazů, jeden se věnuje současnosti, krása žen 21. století a druhá část je věnovaná naopak minulému období, jsou inspirovány filmy noir," řekl Igor Piačka, malíř.

Na vernisáž výstavy dorazili i přátelé manželů Piačkových.

"Igor Piačka, to je jeden z mých nejoblíbenějších autorů a já jsem vždy fascinován, jaký je to skvělý a pracovitý malíř," řekl Miroslav Lipina, galerista.

"Igora si vážím jako naprosto geniálního kreslíře a na těch obrazech je to také vidět," řekl Jan Tichý, malíř.

Výstavu Fata Morgana můžete ve Slovenském institutu na náměstí Republiky zhlédnout až do 28. února.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu