• Načítám...
>

Cirkopolis láká na ukázky moderního cirkusu

  • 12. února 2019,
  • 0:26,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Šestým rokem hostila Praha mezinárodní festival nového cirkusu. K vidění byly profesionální projekty s prvky současného tance, fyzického i vizuálního divadla.

Reklama

Čeští a zahraniční performeři se sjeli do naší metropole. Během 7 dnů se představí divákům v rámci 6. ročníku mezinárodního festivalu nového cirkusu.

"Čekají nás celkem 4 zahraniční hosté, 3 české večery, tedy projekty věnované České republice. Úplně na závěr máme speciální projekt, který se jmenuje Berlin Spirit, protože nám sem jedou umělci z Berlína. Společně s českými budou tvořit představení přímo pro nás festival, takže uvidíme, co této spolupráce na konci festivalu vyleze," řekla Šárka Maršíková, programová ředitelka festivalu Cirkopolis.

Výběr účinkujících probíhal v rámci celé Evropy tak, aby diváci měli možnost vidět to nejnovější a zároveň nejlepší, co moderní cirkus v současnosti nabízí.

"Výběr probíhá tak, že jezdíme všude možně po festivalech po Evropě. Díváme se, co je právě to nejaktuálnější z toho, co se děje. Samozřejmě musíme zohlednit také technické parametry divadel, které máme," řekla Šárka Maršíková. 

Podobně jako výběr účinkujících jsou důležité i prostory, ve kterých se festival koná. Jedním z netradičních míst je bývalý bazén v karlínských kasárna. Ten si pro své vystoupení vybrala česká akrobatka Eliška Brtnická. 

"Jsem vzdušná akrobatka, která se specializuje na hrazdu. Hrazda je něco, co věšíte do nějaké výšky a v tom bazénu je to trochu přetransformované do hloubky, takže hrazda nevisí ve výšce ale do toho bazénu," řekla Eliška Brtnická, akrobatka. 

Cirkopolis potrvá až do soboty 16. února a jednotlivá představení se odehrávají na scénách Paláce Akropolis, divadla PONEC a kasáren Karlín.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu