• Načítám...
>

Veolia předala šek na projekt Voda pro Afriku

  • 12. února 2019,
  • 0:45,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Nadační fond Veolia předával už po deváté dárkový šek organizaci Člověk v tísni. Ta se totiž stará o podporu vodních zdrojů v Etiopii. Letošní výtěžek dosáhl opět šestimístné částky, která tak půjde na dobrou věc.

Reklama

Natočit si pitnou vodu z kohoutku bere většina z nás jako samozřejmost. V zemích třetího světa je tomu naopak. Například v Etiopii má přístup k této cenné tekutině jen 25% obyvatelstva. Ostatní jsou tak nuceni pít znečištěnou vodu. Nadační fond Veolia ve spolupráci s organizací Člověk v tísni proto organizuje charitativní projekt s názvem Voda pro Afriku.

"Tím hlavním kanálem je prodej benefičních předmětů, který probíhá přes náš nadační e-shop. Potom máme také partnerská místa, kavárny, kde si zákazníci mohou naše dárkové předměty koupit," řekla Vendula Valentová, ředitelka Nadačního fondu Veolia. 

Pomoc je orientovaná na opravy a budování vodních vrtů a přípojek pro obyvatele etiopského venkova. 

"Úřady zapínají vodu nárazově třeba jednou nebo dvakrát za týden. To lidem nestačí, nebo je to odběrné místo na vodu daleko od lidských obydlí, což znamená, že pro něj musí chodit několik kilometrů, což je také časově a fyzicky náročné," řekl Jan Faltus, koordinátor programu Voda a hygiena, Člověk v tísni. 

V tomto ročníku se podařilo získat 919 tisíc korun, což je rekordní částka, která se kdy vybrala za celých 9 let existence nadačního fondu. Tentokrát peníze poputují na pomoc zdravotnickým zařízením. 

"Které také bojují s nepřetržitou dodávkou pitné vody. V současnosti mají k dispozici jen vodu dešťovou. My se budeme snažit, aby měli vodovod až na území toho zdravotnického střediska," řekl Jan Faltus.

Zájemci, kteří by se také chtěli zapojit už do dalšího připravovaného ročníku, mohou zaslat přímý dar na účet, který naleznou na webových stránkách nadačního fondu Veolia.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu