• Načítám...
>

Vozíčkář zažil hyenismus na vlastní kůži

  • 12. února 2019,
  • 18:21,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pan Zbyněk Švehla z Horních Počernic je známý jako reprezentant ČR v triatlonu za handicapované. Minulý týden v úterý se stal obětí hyenismu, který nemá obdoby. Z jeho vozu byl ukraden handbike, který nutně potřebuje k tréninku. Navíc byl jeho automobil značně poničen a tím pádem ho nemohl používat.

Reklama

Táta dvou dětí, který přes den pracuje a odpoledne trénuje. To je Zbyněk Švehla. Celoživotní sportovec, který miluje triatlon. A právě tento sport se mu stal osudným. Před 15 lety měl při triatlonu nehodu a skončil na vozíku. Těžké životní zkoušce dokázal čelit a pomohl mu v tom sport. Triatlonu se totiž začal věnovat i jako vozíčkář a jako první Evropan dokončil nejtěžší triatlonový závod světa - havajský Ironman. Jeho sportovní kariéra je však v ohrožení. Někdo mu totiž ukradl kolo, tzv. handbike. 

"Šel jsem ráno s dcerou do školy a už tady na mě čekala sousedka v autě a říkala, že pro mě má špatnou zprávu. Já jsem hodně brzy zjistil o co jde. Rozbitá okna u auta a bylo mi jasné, co se z toho auta asi ztratilo," řekl Zbyněk Švehla, triatlonista. 

Handbike byl pro Zbyňka speciálně upraven podle jeho potřeb. Přestože pořizovací náklady byly vysoké, zloději budou mít velké problémy tento závodní vozík prodat. 

"Bude mít velký problém to prodat jako handbike, aby to dále sloužilo jako handbike, protože ta komunita se poměrně zná a nebude asi snadné to nějak utajit. Teď nemyslím jen v ČR," řekl Zbyněk Švehla. 

V případě, že by se zloději pokusili jednotlivé díly zpeněžit utržená částka bude velmi nízká.

"Někdo dá do nějakého cyklobazaru komponenty z toho kola, které jsou poměrně univerzální a utrží za to nějakou částku, která bude zanedbatelná ve srovnání s hodnotou toho celého kola," řekl Zbyněk Švehla. 

Závodní sezóna začíná panu Zbyňkovi už v polovině dubna, proto potřebuje nutně začít trénovat.

"S jarem už je potřeba vyjíždět ven na silnici. Tam budu mít asi, s ohledem na tu krádež, nějaký skluz," řekl Zbyněk Švehla. 

Pokud byste tento handbike viděli, ať už v bazaru nebo na internetu, kontaktujte organizace Cesta za snem, která pomáhá handicapovaným sportovcům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu