• Načítám...
>

V divadle Broadway zkouší nové kostýmy

  • 13. února 2019,
  • 15:08,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

V divadle Broadway, v rámci muzikálu Kvítek mandragory, probíhá v těchto dnech kostýmní zkouška. Protagonistům na míru některé z kostýmů vytvořil výtvarník Roman Šulc. Muzikál bude mít premiéru 13. března.

Reklama

V divadle Broadway momentálně vrcholí přípravy na muzikál Kvítek mandragory. Proto jsme se s naší kamerou vypravili na zkoušku kostýmů. Diváci se mohou těšit na známé písně od Heleny Vondráčkové jak z tuzemského, tak i zahraničního repertoáru. A představení je zajímavé i tím, že se v něm objevují, pro muzikál netradiční, prvky krimi.

"Jedná se o detektivní komedii, takže jsme vycházeli z charakteru postav tak, jak je napsal Radek Baláš ve scénáři. Snažili jsme se kostýmy podtrhnout charakter postavy, vycházet každému herci individuálně tak na míru, aby se mu dobře ta postava a charakter hrál," řekl Roman Šulc, výtvarník kostýmů.

"Hraji tady takovou svoji parketu, mafiána a majitele nočního klubu. Mám asi 2 obleky a ten poslední je vězeňský," řekl Josef Laufer, herec.

"Já tam mám 2 kostýmy. Oba jsou velice příjemné, milé a jsou vybrány a navrženy tak, že podtrhují tu postavu Václava Lukeše, kterou tam hraji. Je to uličník, je to zase v té galerii mých padouchů. Já se ale snažím, aby ta postava nebyla prvoplánová, aby to byl pán, elegantní a zajímavý mafián," řekl Jan Přeučil, herec.

Herečka Adéla Gondíková, která ztvárňuje vyšetřovatelku, během představení také vystřídá hned několik obleků. Dokonce ji uvidíme i v plavkách.

"Ale nebudou tam naštěstí jen tak samotné, protože to bych se hodně bála a myslím, že by i hodně diváků odešlo. Ale protože Roman Šolc je šikovný, empatický k ženám a ví, které partie potřebujeme trochu zakrýt, dal nám župan," řekla Adéla Gondíková, herečka.

"Po dlouhé době si myslím, že je to skutečně moc dobrá komedie," řekl Josef Laufer. 

"Jako herec mohu jen zaklepat, aby to dopadlo dobře," řekl Jan Přeučil. 

Muzikál Kvítek mandragory režíruje Radek Balaš a objeví se v něm i Miroslav Etzler, Sagvan Tofi, Jaroslava Obermaierová, Iveta Blanarovičová, Bořek Slezáček a spousta dalších známých tváří. Premiéra je naplánována na 13. března.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu