• Načítám...
>

Malá žirafí samička dostala přezdívku "modelka"

  • 13. února 2019,
  • 16:07,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V Pražské Zoologické zahradě se 25. ledna narodila žirafí samička. Už tuto neděli navíc čeká malou žirafu velký den, a to sice křest. Jak se bude malá žirafa jmenovat a kdo bude její kmotr je ale zatím tajemstvím.

Reklama

Pražská zoo má další přírůstek. Tentokrát se jedná o žirafu. 

"Malá žirafa se narodila 25. ledna přibližně v 7:30 ráno. Porod byl poměrně rychlý. Od začátku byla velmi čilá, ničeho se nebála a její matka se o ní velmi svědomitě starala," řekla Irena Schneiderová, kurátorka kopytníků.

Veterinární prohlídka zjistila, že se jedná o samičku. Celkově je to už 83. mládě tohoto druhu narozené v pražské Zoologické zahraně. Malá žirafa teď už skotačí s ostatními žirafami. 

"Můžete ji vidět už s celým stádem, s ostatními žirafami a matkou, ve velké žirafí expozici," řekla Irena Schneiderová.

Žirafa dostala přezdívku "modelka", protože hned, jak se připojila do žirafí skupiny, začala se předvádět. 

"Křest té naší žirafí 'modelky', já jsem tak té naší žirafě začal říkat, bude v neděli ve 13:00, takže všichni jsou zváni," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

Jak se malá žirafa bude jmenovat je zatím tajemstvím. Každé zvíře v pražské zoo se totiž pojmenovává podle jiných pravidel.

"U žiraf vybírají vždy jméno chovatelé a vybírají ho z periody v kalendáři, která začíná týden před narozením té žirafy a končí týden po něm. V tomto úseku hledají v kalendáři. Často už to byl problém, protože žiraf se už narodilo hodně, takže se šlo do slovenského kalendáře, pak i do maďarského. Tentokrát to ale bude jméno z českého kalendáře," řekl Miroslav Bobek. 

Na to, jak se nakonec bude žirafa jmenovat a jaká slavná osobnost ji půjde za kmotra, si tak budeme muset ještě pár dní počkat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu