• Načítám...
>

Pražská policie ocenila nejlepší zaměstnance

  • 14. února 2019,
  • 16:06,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Ředitelství krajské policie hlavního města Prahy vyznamenalo pražské policisty. Ocenění si v Brožíkově sále Staroměstské radnice převzali nejlepší zaměstnanci loňského roku. Slavnostního aktu se zúčastnil i pražský primátor Zdeněk Hřib.

Reklama

Ondřej Penc, pražský koordinátor prevence, je policistou roku. Z rukou ředitele Krajské policie hl. m. Prahy si převzal Cenu ředitele za rok 2018, a to za přínos policii v oblasti organizování preventivních akcí. Cenu si převzal v rámci oceňování těch nejlepších pražských policistů a jejich práce za minulý rok.

"Jsem hodně překvapen, velmi si toho vážím. Na druhou stranu to beru i jako takový závazek. Je potřeba pracovat dále, protože tady před námi stáli policisté, kteří zachraňují životy. Myslím si, že to je hlavní práce policie, i když prevence je rozhodně velmi důležitá. Policie tady vždy je, vždy bude, vždy jim budeme podávat pomocnou ruku, ale jistá míra zodpovědnosti je na každém z nás a to je potřeba, aby si lidé uvědomovali," řekl Ondřej Penc, policista roku, preventista. 

Ceny si ale odnesli i další zaměstnanci. Celkem se výsledky práce hodnotily v 5 kategoriích. Kromě Ceny ředitele Krajské ředitelství rozdalo také ocenění za veterána roku, čin roku, tým roku a zaměstnance roku. Některé ceny předal i primátor Zdeněk Hřib.

"Já jsem určitě rád, že se konají takováto oceňování těch, kteří dosahují v práci policie těch nejlepších výsledků a toto je určitá odměna pro ně, protože ta bezpečnost není žádnou samozřejmostí," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy. 

Podle veřejných průzkumů se lidé a zejména turisté cítí v Praze bezpečně. Tento trend si dává krajská policie za cíl i nadále.

"Je to o té každodenní práci, kdy jak obyvatelé Prahy, tak i návštěvníci Prahy, vidí, že pražská policie umí vytvářet bezpečný prostor, umí zvládat velká opatření typu srazu Harley Davidson, Fed Cup, Všesokolský slet, oslavy 100 let republiky. V těchto věcech se na pražskou policii mohou spolehnout," řekl Jan Ptáček, ředitel KŘP hl. m. Prahy.

Mezi další cíle podle krajského vedení patří rozhodně nábor nových policistů a zajištění takových pracovních podmínek, aby v nich mohli policisté rychle a spolehlivě fungovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu