• Načítám...
>

V Běchovicích začne oprava Českobrodské

  • 15. února 2019,
  • 11:11,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Příští týden začíná další etapa plánované rekonstrukce Českobrodské ulice. Tentokrát půjde o nejkomplikovanější úsek ve středu Běchovic. Kompletně se opraví vozovka i okolní terén a zlepší se také přehlednost v celém úseku. Práce by měly být dokončeny v červnu.

Reklama

18. února začne 9. etapa rekonstrukce Českobrodské ulice přímo v Běchovicích. Rekonstruovat se bude úsek od mostu přes Mlýnskou strouhu až po Dolnopočernickou.

"Jedná se o pokračování celkové rekonstrukce, která probíhala v loňském roce, tyto práce budou prováděny na komunikaci včetně odvodnění, to znamená, že tam bude muset být vybudovaná nová odvodňovací stoka a zároveň se napojí na splaškovou kanalizaci, která je tam problematická, dále budou opraveny povrchy vozovky, chodníky a součástí je koordinace s opravou veřejného osvětlení," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Rekonstrukce výrazně omezí dopravu a čekají se velké komplikace.

"My budeme pracovat vždy v jedné polovině vozovky. Práce budou probíhat koordinovaně tak, aby tam mohla být puštěna doprava, ale pouze rezidenti, městská hromadná doprava a IZS," řekla Barbora Lišková.

Rekonstruovaným úsekem budou moci projíždět jen řidiči s povolenkou úřadu a to kyvadlově. Provoz bude řídit semafor.

"Naší snahou je zachovat co nejplynulejší provoz, proto jsou vydávány povolenky zejména pro rezidenty, tak aby byl umožněn co nejplynulejší provoz zejména pro MHD," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

Jsou připraveny dvě objízdné trasy. První vede z Mladých Běchovic k ulici Ve žlíbku a na nájezd na dálnici D10. Druhá vede z Újezdu nad Lesy - Staroklánovickou, přes Klánovice, Šestajovice směr Zeleneč a na nájezd na D11.

"Zpravidla bývají nejkomplikovanější první dny uzavírky, počítáme s tím, že první týden bude nejhektičtější, rád bych tímto apeloval na obyvatele přilehlých městských částí, ale i na naše obyvatele, aby co možná nejvíce využívali železnice nebo objízdných tras," řekl Ondřej Martan.

Práce budou dokončeny v červnu. Na dodržování pravidel v prvních dnech uzavírky bude dohlížet policie. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu