• Načítám...
>

Praha i letos investuje do oprav Šlechtovky

  • 15. února 2019,
  • 11:20,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Praha vydá letos na investice v oblasti kultury a cestovního ruchu přes 557 milionů korun. Z toho přes 130 milionů korun poputuje na rekonstrukci Šlechtovy restaurace ve Stromovce. Ta by se měla znovu otevřít veřejnosti už příští rok.

Reklama

Šlechtova restaurace v pražské Stromovce přežila požár i ničivé povodně. Nyní ale pomalu získává zpět svou zapomenutou podobu. Od roku 2017 totiž prochází náročnou rekonstrukcí, která pokračuje i letos.

"Letošní rok je na Šlechtovu restauraci vyčleněno 130 milionů a samozřejmě půjdou na dokončení rekonstrukce," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

Restaurace nese jméno Václava Šlechty, který zde v roce 1883 otevřel společně se svou rodinou restauraci. Ta fungovala až do začátku 2. světové války. Poté se z objektu život definitivně vytratil. První lidé si zde budou moci objednat kávu či pivo, tak jako za starých časů, už příští rok.

"Teď probíhá jednání o tom budoucím provozu, protože Praha 7 tam bude mít také obřadní místnost," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

"Restaurace Šlechtovka by měla být otevřena pro všechny návštěvníky, měla by tam mít jak pivo do kelímku, tak by i hezkou restauraci na posezení a zároveň by tam měl být sál, který by mohl být využíván pro různé obřady, jako svatby, vítání občánků, ale třeba i koncerty a vernisáže," řekla Hana Třeštíková.

Slavnostní otevření Šlechtovy restaurace by se podle vedení města mohlo uskutečnit příští rok na jaře. Samotné opravy by ale podle radní pro kulturu Hany Třeštíkové mohly, pokud vše dobře půjde, skončit už letos v zimě. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu