• Načítám...
>

PVK mají stokovou síť pod kontrolou

  • 15. února 2019,
  • 18:35,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Téměř každý den se pod metropolí pohybují pracovníci Pražských vodovodů a kanalizací. Při prohlídkách v loňském roce zjistili téměř dvě desítky havárií a zároveň vypracovali 76 návrhů na odstranění závad. V okrajových částí Prahy pracovníci PVK revidují stokovou síť pomocí takzvané kouřové metody.

Reklama

Pracovníci PVK mají stokovou síť v hlavním městě pod kontrolou. 

"My jsme v loňském roce zkontrolovali 134 kilometrů stokové sítě. Jen připomínám, že celková délka je téměř 4,5 tisíce kilometrů," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK. 

Při prohlídkách pracovníci PVK zjistili několik závad. 

"Zjistili jsme 19 havárií. Navrhli jsme zhruba 70 oprava zároveň jsme zrevidovali 1700 šachet a vstupních prostor," řekl Tomáš Mrázek.

V rámci průzkumu stokové sítě se PVK zaměřily na kontrolu stok ohrožených vysokými rychlostmi odváděných vod. Průzkum se prováděl také v souvislosti s opravami tramvajových tratí a povrchů komunikací kvůli napojení splaškových vod do srážkové kanalizace a kvůli snížení zařízení pobočných čistíren odpadních vod. V okrajových částech metropole probíhají kontroly pomocí tzv. kouřové metody. 

"Pomocí kouřové metody jsme zrevidovali 20 kilometrů kanalizace. Zjistili jsme tam 20 závad. Tam metoda je jednoduchá v tom, že my do kanalizační sítě pustíme kouř a pokud je na ni napojená dešťová kanalizace, v okapu vidíme, že z okapu dým stoupá. Tak můžeme zjistit bez přítomnosti majitele domu závadu a pak ho vyzvat k nápravě," řekl Tomáš Mrázek.

PVK během kontrol nalezly celkem 13 případů nesprávně napojených splaškových přípojek do srážkové kanalizace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu