• Načítám...
>

V Praze je k vidění putovní výstava studia Pixar

  • 15. února 2019,
  • 21:03,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Až do 26. května máte možnost navštívit jedinečnou výstavu známého studia Pixar. Výstava ukazuje historii i současnost animovaných filmů včetně její výroby.

Reklama

Prostory Křižíkova pavilonu na pražském Výstavišti Holešovice hostí výstavu animačního studia Pixar, kterou už zhlédly miliony lidí po celém světě. Expozice představuje historii i současnost animovaných filmů a jejich výrobu.

"Výstava je putovní, putuje už celou řadu let, nicméně teď už je 30. výročí studia Pixar, takže můžeme vidět a zhlédnout, co za 30 let studio vytvořilo. Je tady nejméně 500 děl, originálních skic, různé kresby, malby + nějaké speciální expozice. Je tady například skvělý stroj, který názorně ukáže, jakým způsobem animace vzniká, je to zajímavá instalace," řekla Markéta Matoušková - producentka výstavy.

Nechybí ani obrovské kino Artscape s ojedinělým plánem o šířce 13 metrů, na kterém běží film, který vznikl k této výstavě a mapuje průřez tvorbou studia Pixar. K vidění tu je ale i mnoho dalšího.

"Jsou tady takové dva další veliké body, jeden je přímo ve vstupu - je to maketa Blesk McQueena v životní velikosti a dále tady máme dvě veliké postavy z Příšerek s.r.o., který funguje jako fotopoint, takže si můžete pořídit hezké selfie," řekla Markéta Matoušková - producentka výstavy.

Slavnostního zahájení výstavy Pixar - 30 let animace se zúčastnil také pražský primátor Zdeněk Hřib.

"Tři měsíce bude příležitost, kam mohou rodiče vzít své děti a udělat si s nimi takový malý výlet v čase do doby, kdy třeba oni viděli poprvé v kině Toy Story, což byl první celovečerní animovaný film. Je to také způsob, jak člověk trochu vzpomíná na to své dětství, kdy jeho největším problémem bylo si ráno vzít přezůvky do školy a potom si je nezapomenout vzít zpět," řekl Zdeněk Hřib.

Výstavu můžete navštívit až do 26. května a to každý den mezi 9. - 20. hodinou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu