• Načítám...
>

Mladé dívky se v Praze 6 učí kuchařskému umu

  • 18. února 2019,
  • 19:24,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Máte doma malou kuchařku, ale do učňovského věku má ještě daleko? Přihlásit jí můžete do kurzu vaření pro děti a mládež v Praze v Bělohorské ulici. Lektoři ze Vzdělávacího centra dívky naučí nejen vařit a péct, ale seznámí je i s ostatní prací kolem této aktivity.

Reklama

Vzdělávací centrum Bělohorská působí v Praze 6 už řadu let a zaměřuje se primárně na volnočasové aktivity dětí a mládeže. Účastníci se tady nejčastěji vzdělávají v oblasti gastronomie.

"Pořádáme aktivity pro děvčata od 9 do 11 let. To je Klub pro děti, někdy mají vaření, pečení. Pak tu máme aktivity pro starší děvčata, to se jmenuje Art of living, které většinou vaří nebo pečou nebo vaří italskou nebo francouzskou kuchyni," řekla Miroslava Federičová, zástupkyně ředitelky Vzdělávacího centra. 

Nás zajímalo, jak takový kurz vypadá, a tak jsme se s kamerou na jeden z nich přišli podívat. V malé kuchyňce dívky ve věku kolem 15 let připravovaly tentokrát italskou klasiku.

"Dnes budeme dělat risotto parmigiano. Na začátku si uděláme zeleninový vývar, protože rizoto se vaří ve vývaru. Máme tady rýži carnaroli, také se dá použít rýže arborio, a další suroviny. Podle toho, jak stíháme, máme ještě dvě varianty rizota. Jedno je citronové, druhé je risotto al pomodoro, tedy s rajčatovou passatou," řekla Martina Kletečková, lektorka vaření.

"Neučí se tady jen vařit. Učí se i po sobě uklízet, učí se trpělivosti, když třeba kyne těsto, když jsou horké sušenky, učí se počkat. Učí se vzájemné spolupráci a já jsem ráda, že mají intenzivní kurz vaření jednou týdně," řekla Kateřina Jíchová, matka účastnice kurzu vaření. 

Jednotlivé kurzy vaření jsou vypsány na webových stránkách Vzdělávacího centra Bělohorská. Hlásit se mohou dívky už od 9 let. Vypsány jsou ale i kurzy pro jejich rodiče.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu