• Načítám...
>

Valentýnský běh zaplnil Stromovku

  • 18. února 2019,
  • 19:45,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražskou Stromovkou se i letos proběhly zamilované páry. Konal se tady totiž už 6. ročník Valentýnského běhu. Na pětikilometrovou trať se vydaly páry, jednotlivci i celé rodiny.

Reklama

Pražskou Stromovku zaplnily stovky běžců všech věkových kategorií. RunCzech tu pořádal první velkou běžeckou akci roku 2019.

"Letos pořádáme už 6. ročník Valentýnského běhu, což je běh pro všechny zamilované. Nemusí tady být jen dvojice, jsou to individuální běhy. Máme plno doprovodných programů, např. O2 Mini štafeta, kde se soutěží, první 3 vyhrají přímo registraci na O2 Pražskou štafetu, která je v červnu," řekla Kateřina Baudyšová, marketingová specialistka RunCzech. 

Běžci se scházeli už více než hodinu před během, aby mohli společně posnídat.

"Dostanou zdarma od nás snídani, kávu, mohou si dát věci do úschovny a poté společně s trenéry vybíhají přímo do Stromovky," řekla Kateřina Baudyšová. 

Do Valentýnského běhu se ale nepřihlásily jen zamilované páry. 

anketa

S běžci byli na trati i trenéři. Ti radili s technikou běhu. 

"Velká a častá chyba u žen bývá tzv. "máchaní prádla", kdy ony těma rukama jdou více do stran. Naopak u mužů je u rukou chyba tzv. "paličkování", že hodně bubínkují rukama. Ohledně došlapů bývají často chyby u začátečníků, zkušenější běžci už většinou trochu tuší. Nejčastější také u začátečníků bývá špatný dech," řekl Martin Levý, hlavní trenér Running Mall. 

Na start Valentýnského běhu se nakonec postavilo 880 běžců. A trať, kterou zdolávali, byla dlouhá 4 kilometry.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu