• Načítám...
>

Motýlí dům v Praze připomíná deštný prales

  • 19. února 2019,
  • 18:25,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Kambodžská džungle a zapomenutá kultura. Přesně to připomíná prostředí prvního Motýlího domu v Praze, který se nachází v suterénu největšího domu hraček v Praze.

Reklama

V suterénu největšího hračkářství v centru Prahy se nachází první Motýlí dům. V prostředí, které napodobuje kambodžské chrámy, se na ploše asi 150 metrů čtverečních pravidelně třepotá kolem 600 druhů motýlů z celého světa. 

"Funguje to tak, že každý týden nám z Británie z chovné stanice vozí 550 kukel. Takže kukly nalepíme na tyčky, ty dáme do líhně a motýli se nám tady vylíhnou. Průběžně se nám tady líhnou po celý rok," řekla Anna Křížová, pracovnice v Domě motýlů. 

Díky tomu jsou motýli od svého příchodu na svět zvyklí na lidskou přítomnost a nebojí se zdejší návštěvníky obletovat v těsné blízkosti. A s těmi barevně oděnými třeba i chvíli pobýt v přímém kontaktu. Celý prostor navíc napodobuje dávnověkou kambodžskou kulturu uprostřed deštných pralesů. 

"Toto je původně trezor banky, což je docela zajímavé. Je to vytvořené jako imitace kambodžského kláštera. Je tady vytvořené takové prostředí, aby se tady motýlům dařilo. Jsou tady speciální světla, která imitují sluneční světlo, je tady ideální vlhkost a teplota, aby motýli byli spokojení," řekla Anna Křížová. 

Teplota vzduchu se tak pohybuje kolem 30 stupňů Celsia a relativní vlhkost je udržována na 80%. Většina motýlů se tady dožívá plného věku, tedy i několika týdnů. V malém deštném pralese pak o návštěvníky není nouze. Návštěvníci si z živé expozice mohou odnést nevšední suvenýr. Z uhynulých motýlů tady totiž vyrábí originální ozdoby, které je možno také zakoupit. Motýlí dům v Praze je otevřen celoročně a to vždy od 10:00 do 20:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu