• Načítám...
>

Vlaků jezdících přes Semmering přibude

  • 19. února 2019,
  • 18:52,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Počet vlaků na pražském Semmeringu, který je krátce po rozsáhlé rekonstrukci, se rozšířil. To má přinést výraznou úlevu v dopravě třeba v Praze 5. Zlepšil se i víkendový jízdní řád.

Reklama

Rozsáhlé rekonstrukce železniční trati přes pražský Semmering byly nedávno dokončely. Kromě novější trati a několika opravených zastávek se cestující na této trase mohou těšit také na přívětivější spoje. 

"Díky rekonstrukci došlo i ke zkrácení intervalu v ranní špičce, kdy zde vzniká nový vlak ve směru do centra Prahy," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID. 

Ten jezdil z Noutonic jen na pražský Zličín. Nyní by měl odsud pokračovat přes Stodůlky a Smíchov až do středu metropole. Díky tomu se cestující dostanou do centra města snadněji a během ranní špičky také častěji. Mezi 7:00 a 9:00 sem totiž bude vlak jezdit po 30 minutách. Změny ale nastanou i o víkendu. 

"Víkendový jízdní řád by měl přinést některé další vlaky, zkrátit interval, který je zde poměrně dlouhý. V sezoně zde třeba jezdí pražský Motoráček nebo Cyklohráček, ale i ty běžné vlaky, které zastavují ve všech zastávkách, jezdí dále do regionu, by měly být častější," řekl Filip Drápal.

Zprovoznění zrekonstruované trati i posílení intervalu některých spojů uleví také ostatní pražské dopravě. To pocítí třeba v Praze 5.

"Dopad na dopravu v Praze 5 to má celkem významný, protože je intenzivnější doprava z Hostivic směrem do centra na severní nástupiště. V budoucnu bychom chtěli nástupiště a ukončení Semmeringu převést na Smíchovské nádraží," řekl Jan Panenka, radní MČ Praha 5. 

Posílení spojů na trati pražského Semmeringu oceňují také sami cestující. 

anketa 

Cestující z Prahy 5 směrem do Hostivic a dále se dočkají spoje každou hodinu. Čekání na vlak se jim tak o další hodinu zkrátí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu