• Načítám...
>

Florbaloví Panthers hledají nové hráče

  • 20. února 2019,
  • 14:05,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Panthers Praha. To je jeden z nejúspěšnějších pražských florbalových klubů. Do svých řad hledají nové posily a to jak začátečníky, tak ostřílené hráče. Jak náborové tréninky probíhají přiblížíme v následující reportáži.

Reklama

Florbalový klub Panthers Praha patří k největším v ČR. Jeho historie se datuje od roku 1993 a florbal tu hrají nejen kluci, ale i děvčata.

"S kolegou jsme se dali dohromady v roce 2006 a spojili jsme naše dva menší kluby v jeden větší. Od té doby to pořád posouváme nahoru, snažíme se to dělat nejlépe jak dokážeme, inspirovat se u ostatních a zároveň jít svou vlastní cestou a trochu tomu dávat něco navíc, co třeba ty ostatní kluby nedávají," řekl Štěpán Weber, místopředseda klubu.

Na rozdíl od většiny sportovních klubů se k Panthers mohou zájemci o florbal hlásit celoročně. Jednou z mála podmínek je spodní věková hranice 5 let. 

"V tom raném věku mohou děti přijít kdykoliv. Samozřejmě čím dříve přijdou, tím lépe, není to ale tak, že by nešlo začít v pozdějším věku. Často se stává, že přijde někdo z jiného sportu, má průpravu a může se zapojit, takže nejjednodušší je podívat se na naše stránky, kde najdou všechny informace o tom, kde a kdy se trénuje, jaké kategorie, jaké věkové skupiny, napsat nám na email a my ho pošleme na tu skupinu, která nejvíce odpovídá tomu, jaké má zkušenosti a podobně," řekl Štěpán Weber. 

"Většina dětí, které k nám chodí, nějak extra fyzicky vybavená není, my je to dokážeme naučit. Základ je, aby je florbal bavil, aby je bavil sport obecně a aby si chtěly udělat nové kamarády," řekl Tomáš Pauček, trenér. 

Florbal patří u nás mezi oblíbené sporty. Může za to především hokej, který Češi považují za národní sport, který se florbalu podobá. Výhodou je pak pro mnohé i fakt, že pořízení výbavy pro florbalisty není tak finančně náročné. 

"Hokej není tak finančně dostupný a i z hlediska sportovišť není tak dostupný jako florbal. Další důvod je i ten, že se nemusí začínat v útlém věku, může se začít později, přestože je to samozřejmě nevýhoda. Zase je to ale proto, že děti nemají tak dobrou průpravu v tělocviku ve škole," řekl Štěpán Weber.

Panthers trénují v 11 halách v Praze, kde rádi přivítají další zájemce o tento sport. Ti se mohou přihlásit přes webové stránky klubu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu