• Načítám...
>

Pražský magistrát obmění stovku kamer

  • 20. února 2019,
  • 15:07,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

S ohledem na zvyšující se teroristické útoky ve světě a celkovou bezpečnost vymění pražský magistrát v letošním roce stovku kamer v hlavním městě a zároveň navýší jejich počet. Kromě toho budou vybudována nová stanoviště.

Reklama

Na území naší metropole je umístěno kolem 5,5 tisíce kamer, které využívají pro svoji práci jak složky IZS, tak i DP nebo TSK. V letošním roce dojde k výměně starších kamer za digitální.

"Splní už různé parametry, třeba dokážou rozlišit SPZ automobilu, dá se s obrazem různě pracovat, ty elektronické mají také mnohem lepší viditelnost," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl m. Prahy.

O rozšíření kamerového systému zpravidla žádají pražský magistrát jednotlivé MČ a instituce, např. školy nebo ambasády. Vedení hlavního města plánuje v následujících letech jejich počet navýšit.

"Tam, kde se požadavek vznese, komise zhodnotí, zda ta kamera do toho veřejného prostoru patří. Rozhodně nejsem žádným příznivcem sledování lidí na ulici, takže k tomu přistupujeme velmi zodpovědně," řekl Petr Hlubuček.

Jak vnímají tento krok jsme se zeptali i samotných Pražanů.

anketa

V letošním rozpočtu je vyčleněno na projekty související s kamerovým systémem 50 milionů korun. Součástí toho je i vybudování 10 kamerových stanovišť a modernizace IT technologií.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu