• Načítám...
>

Na náměstí Jiřího z Poděbrad se vrátily trhy

  • 21. února 2019,
  • 20:00,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Po zimní přestávce se na náměstí Jiřího z Poděbrad opět vrátily trhy. Už potřetí toto místo nabídne několik desítek stánkařů s ovocem, zeleninou, domácím pečivem a jinými pochutinami. Letos se navíc návštěvníci dočkali novinky.

Reklama

Na náměstí Jiřího z Poděbrad se opět vrátily tradiční trhy. Ty postupně nabídnou produkty od 150 stánkařů.

"Na trzích můžete i nadále zakoupit produkty, na které jsme zvyklí. Všichni zelináři nebo výrobce, které tady máme, jsou opravdu prvovýrobci, zemědělci. Máme tady prodejce, kteří dovážejí věci i ze zahraničí, jsou to ale většinou lidé, kteří z té země přímo pocházejí. Ta nabídka v tuto chvíli ještě není tak široká, protože jsme ještě nevstoupili do té hlavní sezóny," řekla Veronika Brabcová, manažerka trhů. 

Už teď ale trhy nabízí třeba pečivo, mléčné výrobky nebo nejrůznější pochutiny, vše většinou z domácí výroby. 

anketa

V letošním roce navíc organizátoři trhů minimalizovali jednorázové obaly. Igelitové sáčky nebo třeba plastové kelímky by teď měly nahradit lépe rozložitelné bioplasty. 

"Je to hlavně téma, které jsme s návštěvníky řešili ty poslední 2 roky. Pokud s občany tady něco diskutujeme, tak je to hlavně téma té ekologie, recyklace. Motivujeme i návštěvníky k tomu, aby si nosili své vlastní obaly. Teď od začátku sezóny jsme rozdali poměrně velké množství látkových tašek," řekla Veronika Brabcová. 

Trhy na Jiřího z Poděbrad může veřejnost navštěvovat od středy do soboty. Ve všední dny vždy od 8:00 do 18:00, v sobotu pak od 8:00 do 14:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu