• Načítám...
>

Derby univerzitních týmů rozhodly až nájezdy

  • 21. února 2019,
  • 23:03,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Na zimním stadionu Hvězda se utkali odvěcí pražští rivalové. Engineers Prague a Univerzita Karlova. Tuto hokejovou bitvu si nenechalo ujít necelých 800 fanoušků, kteří vytvořili bouřlivou kulisu, která hnala hráče k maximálním výkonům. Vyrovnaný souboj obou rivalů nakonec rozhodly až samostatné nájezdy.

Reklama

Hokejový zápas mezi týmy Engineers Prague a Univerzity Karlovy v rámci Evropské univerzitní ligy patří tradičně mezi nejnavštěvovanější. I tentokrát zaplnili fanoušci stadion Hvězda do posledního místa s očekáváním, jak toto derby dopadne. Oba tábory příznivců vytvořily hlasitou kulisu, která hnala hráče k maximálnímu úsilí.

Hráči Univerzity Karlovy začali vyvíjet postupný tlak. Následkem toho si vynutili tři přesilové hry. Přesto se jim nepodařilo skórovat a do šaten tak odcházeli za nepříznivého stavu 0:1.

"Nástup jsme neměli vůbec dobrý, ze začátku na nás byl veliký tlak, měli tam několik šancí, ale myslím, že jsme to hodně vyrovnali, ale je to stále otevřené a myslím si, že máme šanci to otočit," řekl Martin Matějíček - útočník UK.

"Živý hokej, hodně se bruslí, napadá, hodně se střílí, oba golmani zatím super práce, doufám, že to tak půjde dál," řekl Petr Ujfaluši, útočník Engineers Prague.

Druhá třetina se vyvíjela lépe opět pro nažhavené inženýry, kteří proměnili šanci hned ve 21. minutě. Tentokrát skóroval Petr Ujfaluši. O sedm minut později prolomil střeleckou potenci Aleš Hyršl a snížil na stav 2:1. V poslední třetině přidal branku Jan Bečka a tým Univerzity Karlovy tak srovnal výsledek.

Vyrovnaný zápas šel do prodloužení, ale o konečném výsledku rozhodly až samostatné nájezdy. V těch uspěl tým Univerzity Karlovy, který si tak odnesl vítězství 3:2.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu