• Načítám...
>

Nejlepší hendikepovaní sportovci byli oceněni

  • 26. února 2019,
  • 17:19,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Český svaz tělesně postižených sportovců ocenil desítku nejhodnotnějších výkonů roku 2018. Mezi oceněnými nechyběli medailisté z paralympijských her v Riu. Ocenění předával i primátor Zdeněk Hřib, který nad celým večerem převzal záštitu.

Reklama

Stolní tenista, orientační běžci, plavci, florbalisté nebo účastník Ironmana. To jsou hendikepovaní sportovci, kteří byli oceněni v rezidenci primátora za svoje výkony.

"Ocenili jsme sportovce Českého svazu tělesně postižených sportovců za výkony v roce 2018. A proto, že je velice těžké udělat pořadí od jedničky do desítky, tak jsme vyhlašovali dle abecedního seznamu sportů," řekla Radka Kučírková, předsedkyně ČSTPS. 

"Práce, kterou dělá ČSTPS, je práce rozhodně společensky velice prospěšná, velice obtížně vyčíslitelná. Je to o tom, že se lidé rozhodli aktivně postavit k tomu svému tělesnému postižení a nejen pasivně přijímat svoji situaci. Ukazuje to všem, že je možné zažít tu radost z pohybu a z tréninku a z vítězství i v případě, že máte nějaký tělesný hendikep," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Mezi oceněnými nechyběli mistři světa, Evropy, nebo dvojnásobný olympijský vítěz t roku 2016 - Arnošt Petráček. 

"Je to odměna za tu roční práci, která byla minulý rok, kdy jsem vybojoval dvě zlaté medaile na mistrovství Evropy v Dublinu, takže jsem potěšen, že jsem byl jeden z oceněných," řekl Arnošt Petráček, plavec. 

"To ocenění je, myslím, hlavně za druhé místo na mistrovství Evropy ve stylu prsa, což byl skvělý výsledek a myslím, že celkově se loňská sezóna povedla. Ty časy, které jsem plavala, jsou hodně posunuté oproti tomu, co jsem plavala předtím," řekla Vendula Dušková, plavkyně. 

V roce 2018 se sportovci ČSTPS zúčastnili celkem 24 mezinárodních soutěží, na kterých získali 5 zlatých, 10 stříbrných a 7 bronzových medailí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu