• Načítám...
>

Divadlo S+H představilo své letošní plány

  • 1. března 2019,
  • 12:24,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Divadlo Spejbla a Hurvínka přichystalo pro rok 2019 a 2020 spoustu akcí. Děti z mateřských i základních škol mohou nově navštívit speciální programy, ale ani dospělí nepřijdou zkrátka. V těchto dnech se pracuje na přípravě divadelního představení s unikátní technologií, které bude k vidění příští rok. A v roce 2020 bude mít kulaté výročí Spejbl, oslaví totiž 100 let. Už teď má ale divadlo jasno v tom, na co se diváci mohou těšit.

Reklama

Divadlo Spejbla a Hurvínka připravilo pro letošní rok spoustu novinek. Jednou z nich je i speciální program pro mateřské školky a školy.

"Dotýkáme se témat, která jsou dnešním dětem blízká, jako je třeba šikana nebo vztah k přírodě, čtenářská gramotnost, chystáme se na matematickou gramotnost, která pro náš soubor bude velikou výzvou. Navíc to učitelé mohou využít ve své výuce, takže je to i něco, co by mohlo pomoci," řekla Denisa Kirschnerová, ředitelka Divadla S+H.

"Chystá se i představení s unikátní technologií, na kterém divadlo pracuje už v těchto dnech a dospělí diváci ho uvidí příští rok.

"Podílejí se na něm light designéři, takže se snažíme jít v tom vyjádření toho, co chceme dále využít i v těch technologiích laserů a světel. To, co ta dnešní doba skýtá," řekla Denisa Kirschnerová.

Spejbl oslaví příští rok 100 let a tak se vedení divadla už teď zamýšlí nad akcemi k jeho výročí.

"Chystáme s Villou Pellé velikou retrospektivní výstavu, která je věnovaná loutkám, panu Spejblovi, jeho životu a budeme chystat takový speciální DOD tady v divadle, děti se dostanou do zákulisí, k loutkám, vyzkouší si věci, které si normálně nebudou moci vyzkoušet, bude tu mnoho doprovodným programů, takže si to s panem Spejblem všichni užijeme," řekla Denisa Kirschnerová.

Oslavovat se bude během celého roku 2020. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu