• Načítám...
>

V centru Prahy je k vidění výstava retro hraček

  • 13. března 2019,
  • 11:48,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Legendární hračky našich rodičů, ale i ty, které pamatuje mladší generace, si teď návštěvníci mohou prohlédnout na výstavě v naproti Slovanskému ostrovu na Masarykově nábřeží. K vidění tu jsou světové unikáty z padesátých let minulého století až po devadesátá léta.

Reklama

Modely aut, letadel, vrtulníků nebo třeba plechové autodráhy. Taková je výstava v centru Prahy na Masarykově nábřeží. K vidění je tady kolem tisíce retro hraček. 

"Hračky jsou z období 1960 až 1989. Je tady zastoupeno 11 zemí v 15 samostatných expozicích. Je to zaměřeno především na techniku dopravní, samozřejmě jsou tady ale i holčičí hračky," řekl Ladislav Diblík, kurátor výstavy. 

"Výstava navazuje na činnost našeho spolku, který je zaměřen na mezigenerační propojování, tedy propojování všech generací od nejmladší po nejstarší a využívání znalostí starších k předávání různých zkušeností a podobně. A ideální způsob, jak toho dosáhnout, jsou hračky," řekl David Kozák, spolek Podpora a služby pro všechny generace. 

Výstava představuje hračky z různých zemí. Zastoupeny jsou tu třeba výrobky z Německa, Anglie, Číny nebo třeba z Japonska. Mezi stovkami hraček si pak hlavně pamětníci mohou najít ty, které měl doma snad každý, ale i opravdové unikáty.

"Jedna ze zajímavostí výstavy je japonský výrobek firmy Radio Kolm, který je z roku 1967. Je zajímavé, že už je to auto na rádiové ovládání, má v sobě malou řídící jednotku. Je plně funkční, i když po těch 50 letech se občas snaží stávkovat," řekl Ladislav Diblík. 

Výstava Retro hračky, která zaujme nejen děti ale i dětské duše jejich rodičů, bude na Masarykové nábřeží 36 k vidění až do konce dubna. Vstupné pro děti v doprovodu dospělého je zdarma, dospělí pak zaplatí 100 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu