• Načítám...
>

Pražská komorní filharmonie zahraje v kasárnách

  • 13. března 2019,
  • 23:45,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Centrum Kasárna Karlín nabídne v červnu návštěvníkům zajímavou podívanou. Celkem šest koncertů Pražské filharmonie pod širým nebem. Posluchači se mohou těšit na skladby Mozarta, Beethovena nebo B. Martinů.

Reklama

Kulturní centrum Kasárna Karlín slaví druhé narozeniny a ty bude slavit velkolepě.

"Jednou z těch hlavních částí oslav bude spolupráce s Pražskou filharmonií - společně tady uvedeme 6 velkých open air koncertů," řekl Matěj Velek, ředitel centra Kasárna Karlín.

"Je to v rámci naší dlouhodobé strategie vystupovat na akcích tak, abychom klasickou hudbu přiblížili širokým vrstvám lidí," řekl Radim Otépka, ředitel Pražské komorní filharmonie.

Koncerty proběhnou přímo pod širým nebem uprostřed kasáren.

"Zrovna v tom místě, kde teď stojíme, tak za mými zády bude stát veliké kryté pódium, aby nám hudebníci neutekli při první kapce deště, což je ta největší obava. Paradoxně větší obavu musí mít člověk o orchestr, než o posluchače. V případě lehkých přeháněk budeme schopni vybavit posluchače pláštěnkami," řekl Matěj Velek.

A na jaké skladby se v podání 40 členného orchestru pražské filharmonie můžeme těšit?

"PKF uvede hudební velikány, aby to bylo spojeno i s českou hudbou, takže zazní i česká hudba. Na úvod odehrajeme předehru od W. A. Mozarta, poté zazní violový koncert od B. Martinů, celý koncert uzavře energická a svižná symfonie č. 7 Ludwiga van Beethovena," řekl Radim Otépka.

Koncerty se v kulturním centru Kasárna Karlín uskuteční od 19. do 23. června vždy od jednadvaceti hodin. Uvedena bude i výstava, která připomene historii kasáren.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu