• Načítám...
>

Divadlo Broadway uvedlo nový muzikál

  • 14. března 2019,
  • 18:45,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Divadlo Broadway slavnostně uvedlo premiéru muzikálu Kvítek mandragory. Ten je postavený na hitech Heleny Vondráčkové. V hlavních rolích můžete vidět např. Miroslava Etzlera, Aleše Hámu nebo Adélu Gondíkovou.

Reklama

Muzikálová komedie s detektivní zápletkou, to je Kvítek mandragory. Jeho děj se točí okolo trojice mužů, kteří ve v ženském přestrojení rozhodnou ukrást vzácný diamant. Premiéru tohoto muzikálu s hity Heleny Vondráčkové slavnostně uvedlo Divadlo Broadway. 

"Kvítek mandragory není žádná květina ani rostlina. Je to nejdražší diamant světa, o jehož krádeži celý ten muzikál je. Snažili jsme se, především pan scénárista a režisér Balaš, tak, aby písně nebyly jen přívažkem děje ale logickým pokračováním, tzn. každá z těch písní, a opravdu jsou tam všechny nejslavnější písně Heleny, má své dějové místo," řekl Oldřich Lichtenberg, autor námětu.

Producenti muzikálu vsadili nejen na zajímavý děj, ale i hvězdné herecké obsazení.

"V té hlavní roli se alternuje Miroslav Etzler se Sagvanem Tofi. V těch dalších hlavních rolích je Richard Genzer, Aleš Háma, Josef Carda, Miroslav Nosek, Adéla Gondíková, Ivana Jirešová, Jaroslava Obermaierová, pan Přeučil, Josef Laufer a mnoho dalších," řekl Oldřich Lichtenberg. 

O hudební zpracování všech 26 skladeb se postaral Michal David. Ten dal mnoha z nich zcela novou podobu.

"Já jsem velice rád, že jsem byl poctěn tím a že jsem dostal tu důvěru, že mohu tyto hity zpracovat do muzikálové formy. Je to trochu jinak, než to znáte třeba z originálu, protože muzikál si může dovolit různé směry. Ty tam jsou a např. písnička Dvě malá křídla tu nejsou jsem dal do absolutně soulového hávu, což je úplně jiná forma, než jak ji znáte v popu, takže se v tom dá krásně pracovat a je to příjemné, že tomu hitu můžete dát úplně jiný formát," řekl Michal David, hudební producent.

Muzikál má do konce roku naplánováno přibližně 80 repríz a o velkém zájmu diváků svědčí fakt, že velká část představení je už téměř vyprodaná.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu