• Načítám...
>

David Smoljak kandiduje do Senátu

  • 14. března 2019,
  • 23:50,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Syn slavného herce a scénáristy David Smojlak mladší kandiduje v doplňovacích volbách do senátu. Bojovat o voličské hlasy bude ve 24. obvodu. V případě zvolení se chce zaměřit zejména na změnu financování menších obcí.

Reklama

Scénárista, publicista a režisér David Smoljak působí v komunální politice od roku 2014. V současné době zastává pozici radního pro územní plánování Prahy - Vinoř. Své zkušenosti by chtěl uplatnit i v Senátu. 

"Jako zastupitel a radní pro územní rozvoj vidím, v jak zoufalé situaci jsou občas malé městské části, které nemají žádné peníze na svůj rozvoj a musí vždy čekat na to, co dostanou z centra bez ohledu na to, jestli se jim to v tu chvíli hodí a jestli mají místo, kde to využijí," řekl David Smoljak, radní MČ Praha - Vinoř. 

V případě zvolení se chce David Smoljak zaměřit i na podporu veřejnoprávních médií.

"Prosazuji větší nezávislost médií veřejné služby. Já jsem přesvědčen o tom, že máme nejlepší média veřejné služby ze všech zemí Visegrádské čtyřky a velice mi vadí různé iniciativy a návrhy na to, aby se ta média zestátnila," řekl David Smoljak.

Podle vedení hnutí Starostů a nezávislých je potřeba, aby v Senátu byly osobnosti, které mají nejen zkušenosti z politiky, ale i dobrý morální kredit.

"Je to člověk, který se osvědčil a lidsky ani profesně nikdy neselhal. Ještě je pro nás důležité, že má tu praktickou zkušenost lokální politiky, je to dlouholetý komunální politik," řekl Vít Rakušan, místopředseda STAN. 

Davida Smoljaka se rozhodl podpořit i dramatik, herec a spisovatel Zdeněk Svěrák.

"Já myslím, že David je správná volba. Je věkem tak akorát, není mladý ani starý, má zkušenosti a je to poctivá duše. Já ho znám od jeho narození, takže vím, že to je člověk, na kterého se můžete spolehnout," řekl Zdeněk Svěrák, herec, dramatik, spisovatel. 

První kolo doplňovacích voleb do Senátu proběhne 5. a 6. dubna, druhé pak o týden později.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu