• Načítám...
>

Pojízdná knihovna jezdí na více než 30 míst

  • 14. března 2019,
  • 23:59,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pojízdnou pobočku Městské knihovny najdete na více než 30 místech po celé Praze. Vybrat si tu můžete ze stovek titulů nebo např. vrátit knihy zapůjčené v kamenných pobočkách.

Reklama

Pokud rádi čtete a máte to daleko do knihovny, zjistěte si, jestli do vašeho okolí nejezdí Bibliobus. To je pojízdná pobočka Městské knihovny, kde si můžete knížky vypůjčit a následně i vrátit.

"Máme v současné době 3 Bibliobusy. Dva jsou veliké, jsou to vozidla kolem 12 tun, takže jsou opravdu daleko větší. Jedno je autobus, druhý je předělaný nákladní vůz, takže tam se vejde daleko více knížek a jezdí do svých stanic, má pravidelný jízdní řád. Třetí, malý Oskar, který jezdí, má úplně jinak postavený jízdní řád," řekla Vanda Fritschová, vedoucí odd. mobilních služeb, Městská knihovna.

Oskar jezdí do škol a školek a jeho nabídka knih je tak uzpůsobena převážně pro mladší čtenáře. Využívají ho zejména školy, které ve svém okolí nemají knihovnu a děti tak nemusí trávit čas cestováním pro půjčení nebo vrácení knížek. 

"My jsme menší škola, nemáme tak obsáhlou velkou knihovnu pro to, abychom uspokojili potřeby dětí,"řekla Iva Quittnerová, zřizovatelka ZŠ Be Open.

"Nejhlavnější výhodu vidím v tom, že dětem budeme moci my pomáhat budovat si vztah ke čtenářství a ke knize," řekla Jitka Svobodová, ředitelka ZŠ Be Open. 

Podmínky pro zapůjčení knih se oproti kamenným pobočkám Městské knihovny nijak neliší.

"Stačí jedna legitimace do naší knihovny a můžete si tady půjčit knížky úplně stejným způsobem. Kde si půjčíte knížky je na vás, kde je vrátíte také. Takže není problém si půjčit někde v kamenné pobočce, kam chodíte. A pokud narazíte na náš Bibliobus, knížky vrátit tady u nás," řekla Vanda Fritschová.

Bibliobus jezdí na více než 30 míst po celé Praze a jejich jízdní řády najdete na webových stránkách Městské knihovny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu