• Načítám...
>

Most přes D0 v ulici Ořešská prochází opravou

  • 15. března 2019,
  • 0:05,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

S příchodem jara se na vozovky vrací dělníci. V opravách budou pokračovat i na mnoha pražských mostech. Vedení Prahy jejich rekonstrukce považuje za prioritní. Řidiči se tak musí připravit třeba na zúžení jízdních pruhů. Takové omezení se teď týká i mostu v ulici Ořešská.

Reklama

V rámci začínající stavební sezóny budou pokračovat i opravy pražských mostů. Jedním z nich je i most nad dálnicí D0 v ulici Ořešská. Práce tady budou probíhat téměř do poloviny září. 

"Jedná se o kompletní sanaci a opravu mostu. Budeme opravovat vozovkové souvrství, most bude přeizolován, dojde zde k opravě železobetonových říms, zídek, zádržného systému a také zde bude provedeno nové odvodnění mostu tak, aby do mostu nezatékalo, abychom prodloužili jeho životnost," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

Práce na mostu přes dálnici D0 proběhnou ve 2 etapách. 

"Ta samotná oprava začala 11. března a bude trvat do 11. června. Poté se doprava převede na druhou stranu a začne se opravovat druhá polovina. Postupujeme právě v těchto dvou částech z jednoho prostého důvodu - abychom nemuseli ten most uzavřít," řekla Barbora Lišková. 

"My jsme se na opravy mostů zaměřili, uvolnili jsme na ně všechny peníze, které jsme schopní profinancovat, aby se mosty postupně dostávaly do lepšího stavu. Už jedeme od začátku stavební sezóny, která teď začíná. Jak se trochu oteplilo, hned jsme s tím začali," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Zahájeny byla také rekonstrukce dalších mostů. Mezi nimi např. most v ulici Slánská nebo most nad Růžičkovou roklí v ulici K Barrandovu. A právě tady už nyní platí omezení ve směru z centra na jeden jízdní pruh.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu