• Načítám...
>

Nová tramvajová trať povede na Budějovickou

  • 15. března 2019,
  • 18:30,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Dopravní podnik hlavního města vypracuje studii nové tramvajové trati, která by v budoucnu měla vést přes Pankrác až na Budějovickou. O záměru této výstavby se jednalo už v minulosti, původní projekt ale vznikl před více než deseti lety a je v současné době zastaralý.

Reklama

Rada hlavního města schválila výstavbu nové tramvajové tratě. Ta by v blízké budoucnosti měla vést z Pražského povstání, přes Pankrác až na Budějovickou.

"Pro tu trať je tam historicky rezerva a napojí nám důležitou část města na tramvajovou síť, pomůže to i při řešení různých výluk v metru a vybudovat ten kus té trati je velice levné, protože to není žádné komplikované území, dlouhodobě je tam na to rezerva," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

K tomu, aby nová trať mohla vzniknout, musí pražský Dopravní podnik nechat vypracovat novou studii. Ta původní, z roku 2007, je podle vedení města v současné době neaktuální.

"Například s projektem metra D se změnily nějaké výstupy z metra, aby to bylo všechno zkoordinované, musí se najít náhradní parkovací místa a za posledních 10 let se přeci jen posunul vývoj přístupu k veřejnému prostranství i v technologiích," řekl Adam Scheinherr.

"Ta studie určí možné technické řešení, náklady na stavbu a i možný termín realizace. V tuto chvíli tady stavbu ještě nerealizujeme, ale hledáme to nejlepší možné řešení - kompromis mezi hromadnou dopravou veřejným prostorem a individuální dopravou," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Předpokládané investiční náklady činí zhruba 700 milionů korun. Přesná částka ale bude známa až po vyhotovení nové studie. Pokud vše půjde dobře, začít se stavbou tratě z Pankráce na Budějovickou by se mělo kolem roku 2023. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu